HomeΚΡΗΤΗΦονικό στο Καστέλι: Τι ισχυρίστηκε στις αρχές ο δράστης του εγκλήματος

Φονικό στο Καστέλι: Τι ισχυρίστηκε στις αρχές ο δράστης του εγκλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτική περιοχή του Μπιτζαριανού, λίγο έξω από το Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εξέθεσε στους αστυνομικούς κατά την πρώτη του κατάθεση, ο φερόμενος ως ο δράστης του άγριου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, με θύμα τον 58χρονο κτηνοτρόφο Ανδρέα Κανάκη.

Ο 55χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του συγχωριανού του, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του παραδόθηκε το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, και παράλληλα παρέδωσε στους αστυνομικούς και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι τον άτυχο 58χρονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το θύμα μαζί με δύο άλλα άτομα, που ήταν και αυτόπτεις μάρτυρες του φονικού, ήρθαν στο ραντεβού που είχε κλειστεί προκειμένου να λυθούν οι πολύχρονες διαφορές δράστη και θύματος, καθώς οι περιουσίες τους γειτνιάζουν. Μεταξύ άλλων, ο 55χρονος διατείνεται ότι οι τρεις άνδρες του επιτέθηκαν πρώτοι, και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι προκάλεσαν φθορές με κατσούνες που κρατούσαν στο αυτοκίνητό του. Όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν – σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του 55χρονου – οι τρεις κτηνοτρόφοι τον έπιασαν από το λαιμό, και προκειμένου να προστατευθεί, έβγαλε το περίστροφο που κρατούσε με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό. Ωστόσο, η σφαίρα βρήκε τον 58χρονο Κανάκη στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο μάτι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

egklima3

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι η κατάθεση των δύο αυτοπτών μαρτύρων, που συνόδευαν τον 58χρονο στη συνάντηση με το φερόμενο ως δράστη, παρουσίασαν στους αστυνομικούς μια άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία μάλιστα, η ένταση του καυγά που είχε προηγηθεί δεν ήταν τέτοια που να προμηνύει την τραγωδία που ακολούθησε.

Εξάλλου, στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, επισημαίνεται ότι ο 55χρονος κατηγορείται επίσης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός από τους δύο νεαρούς φίλους του θύματος που τον συνόδευαν.

Ο 55χρονος που εξακολουθεί να κρατείται θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στον ανακριτή για την απολογία του. Θεωρείται πολύ πιθανό να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τις καταθέσεις του.

egklima2

Διαφήμιση
Διαφήμιση