HomeΚΡΗΤΗΠαγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η 21η Μαρτίου- Η Δ/νση Δασών Χανίων στις εκδηλώσεις στην Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η 21η Μαρτίου- Η Δ/νση Δασών Χανίων στις εκδηλώσεις στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δ/νση Δασών Χανίων προσκλήθηκε και συμμετέχει στις κεντρικές εκδηλώσεις των Αθηνών για την Παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας, με αφορμή την πρωτοβουλία της, για προστασία και ανάδειξη του ζητήματος των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, υποστηρίζοντας ότι η προστασία του γενετικού πλούτου της χώρας μας, της περιφέρειας και ιδιαίτερα του νομού μας, είναι αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, εκμηδενίζοντας τις όποιες φορτίσεις μέχρι τώρα υφίσταται.

Όπως όλα στη ζωή, τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα προκύπτουν μέσα από διαρκείς προσπάθειες και αγώνες. Μάχεται η Δασική Υπηρεσία ενάντια σε επίδοξους καταπατητές Δημόσιας γης. Αντιπαλεύει με τη νοοτροπία που θέλει τα πάντα να στοιχίζονται και να αναφέρονται στο ατομικό υποβαθμίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Και αν στρεβλές δομές έχουν μετατρέψει τη σχέση των πολιτών με τη Δασική Υπηρεσία σε ένα ακόμη γραφειοκρατικό σημαινόμενο, το σημαίνον δάσος είναι η ουσία. Αν η γνώση και η παράδοση συναντηθούν με όρους αμοιβαιότητας τότε θα καταλάβουμε ότι υπάρχει χώρος για το κοινό, για το Δημόσιο αγαθό που λέμε δάσος.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) καθιέρωσε την γιορτή του δάσους και των φυσικών οικοσυστημάτων σαν ένα προσκλητήριο συμμετοχής στη ζωή και την αναζωογόνηση της.

Ο νομός Χανίων είναι ιδιαίτερα ευνοημένος στον τομέα αυτό.

Η ποικιλότητα των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής μας, προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον και περιβάλλεται από διεθνείς διακρίσεις που αντανακλούν μια ποιότητα ενσωματωμένη στην κουλτούρα του τόπου. Δεν έχει ένα μόνο καύχημα ο Δασικός κόσμος των Χανίων. Έχει πολλά: ** Εθνικός Δρυμός. ** Λίμνη του Κουρνά. ** Γραμβούσα/Μπάλος. ** Λαφονήσι. ** Θοδωρού. ** Μαδάρες ** Γαύδος, το ακατέργαστο μπριλάντι του τόπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση