HomeΚΡΗΤΗΞανά στους δρόμους για το ασφαλιστικό – Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου διοργανώνει το ΕΚΗ

Ξανά στους δρόμους για το ασφαλιστικό – Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου διοργανώνει το ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι οι Ηρακλειώτες ενάντια στο ασφαλιστικό, στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα η ΓΣΕΕ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής της αποφάσισε τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου και στο Ηράκλειο στις 9 Μαρτίου 2016, καθώς επίσης και τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία που σχεδιάζεται πανελλαδικά.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΗ επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου  σε συνεδρίαση του στις 24/2/2016, στα πλαίσια των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και εκτιμώντας την σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις Κυβερνητικές επιλογές  με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό, αποφάσισε:

–           Την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου 2016 σε συνεργασία με Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς φορείς που πλήττονται από το σχέδιο «λαιμητόμος» που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

–           Την πραγματοποίηση 48ωρης Απεργίας αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη βουλή του «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού.

–           Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων.

Η Κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου μετατρέπει το  κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού  σε δημοσιονομικό ζήτημα  καταργώντας κάθε  αίσθημα δικαίου καθώς για ακόμη μια φορά ζητά να σηκώσουν το ’’ μάρμαρο ’’ του χρηματοοικονομικού κενού  τα  ‘’ συνήθεις θύματα ‘’ .Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως  το μέλλον της νέας γενιάς.

Στην Απεργία της 4ης Φλεβάρη Ολόκληρη η κοινωνία του Ηρακλείου δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, ότι θα αγωνιζόμαστε μέχρι Κυβέρνηση και Δανειστές να κατανοήσουν ότι ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη στις πλάτες του. Η Απεργία της 4ης ΦΛΕΒΑΡΗ ήταν ένα μήνυμα ότι η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη και όλοι μαζί μπορούμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση