HomeΣΠΟΡΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να σκοράρει στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα και τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Με 10 παίκτες από το 39′ το «τριφύλλι», εξαιτίας της δεύτερης συνεχόμενης κόκκινης κάρτας του Κάρλος Ζέκα.

Η εικόνα του αγώνα
Με τον αρχηγό, Κάρλος Ζέκα, να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά την τιμωρία του, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ψάχνοντας την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρκους Μπεργκ, αλλά και στον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, κάτι που «τόνωσε» την επίθεση του «τριφυλλιού».

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους «πράσινους» ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Καλτσάς έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής για να αποκρούσει ο Περιστερίδης, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε και νέα εξ επαφής απόκρουση στο σουτ του Βλαχοδήμου. Ο τελευταίος πήρε την ρεβάνς του δύο λεπτά αργότερα.

Ο Καλτσάς έβγαλε τη μακρινή μπαλιά από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, ο Στρούνα έκανε λάθος διώξιμο και ο Βλαχοδήμος που ερχόταν από πίσω του πέρασε τον Περιστερίδη και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η εξέλιξη του αγώνα όμως δεν ήταν ιδανική για το «τριφύλλι». Ο Ζέκα μέσα σε τέσσερα λεπτά (36′ και 40′) είδε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 0-2 στο 42′, αλλά η κεφαλια του Μπεργκ από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ «ανοίχτηκε» για να βρει το γκολ, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Στο 62′ ο Κλωναρίδης έκανε τρομερή κούρσα, έφτασε μέχρι την περιοχή του ΠΑΣ και προσπάθησε να πλασάρει τον Περιστερίδη αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 67′ όταν ο Φερφελής κατέβασε τη μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Δελφάκης δεν έδωσε κάτι.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΣ ήρθε στο 74′ με τον Ίλιτς να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Φερφελή από θέση βολής να αστοχεί. Με τους γηπεδούχους να πιέζουν, ο Κλωναρίδης έφυγε εκ νέου στην αντεπίθεση στο 82′, έκανε τη σέντρα προς τον Μπεργκ και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2, «κλειδώνοντας» το παιχνίδι.

Κάπου εκεί ο ΠΑΣ έδειξε να τα παρατάει, όμως ο Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στις καθυστερήσεις ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

MVP
Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε δύο γκολ και στην ουσία «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλή παρουσία κι από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο που ήταν αρκετά δραστήριος όσο αγωνίστηκε.

Αδύναμος κρίκος
Ο Κάρλος Ζέκα για ακόμη ένα παιχνίδι (δεύτερο συνεχόμενο) κατάφερε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Δεν συγκράτησε το πάθος του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και άφησε την ομάδα του από το 39′ με παίκτη λιγότερο.

Σχόλιο
Το ματς στα Γιάννενα ήταν κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Στραματσόνι προερχόταν από δύο σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και η νίκη εκτός από βαθμολογική σημασία, θα είχε και ψυχολογική. Οι «πράσινοι» με φουλ επιθετικό σχήμα ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, ακόμη κι όταν αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο.

Ο Ζέκα κατάφερε κάτι συγκλονιστικό. Να αποβληθεί σε δεύτερο σερί αγώνα πρωταθλήματος, αφήνοντας εκτεθειμένη την ομάδα, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν, δεν στοίχισε η αποβολή του.

Από την άλλη ο ΠΑΣ ήταν κακός. Δεν κατάφερε να απειλήσει πέρα από δύο συγκεκριμένες φάσεις και πλέον συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες. Θα πρέπει να αναζητήσει «φάρμακο» ο Πετράκης για να επιστρέψει σε θετική τροχιά η ομάδα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Στρούνα (69′ Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (64′ Φερφελής), Κοζορώνης, Καρανίκας, Ίλιτς, Ακόστα, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς (64′ Νάνο), Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσάς (58′ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59′ Λαγός), Μπεργκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση