HomeΚΡΗΤΗ«Έφυγε» ο πρώην ΓΓ της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοντοπυράκης – Στην Κίσαμο η κηδεία

«Έφυγε» ο πρώην ΓΓ της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοντοπυράκης – Στην Κίσαμο η κηδεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία του πνοή, άφησε χθες το βράδυ σε ηλικία 69 ετών, ο Μανώλης Κοντοπυράκης, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΛΣΤΑΤ.

Η κατάσταση της υγείας είχε επιβαρυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και χθες ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Ο Μανώλης Κοντοπυράκης καταγόταν από το Καστέλι Κισάμου όπου και θα γίνει η κηδεία του αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Μανώλης Κοντοπυράκης, φεύγοντας από τα Χανιά σε ηλικία 18 ετών, σπούδασε στη Νέα Υόρκη ηλεκτρολόγος μηχανικός και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Είχε αποκτήσει πανεπιστημιακή έδρα στο Πολυτεχνείο της Νέας Υόρκης όπου δίδασκε μαθηματικά και είχε εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος στη Merrill Lynch.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θήτευσε δύο φορές στην ΕΛΣΤΑΤ ως Γενικός Γραμματέας.

Το όνομα του διακεκριμένου καθηγητή ενεπλάκη στην υπόθεση των αλλοιωμένων στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος που είχε σταλεί στην ΕΕ και μάλιστα είχε κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί για το θέμα στη βουλή, τον Ιούνιο του 2015.

Στις 16 Ιουνίου 2015, ο Μανώλης Κοντοπυράκης κατέθετε επί μιάμιση ώρα στην επιτροπή, αρνούμενος ότι μπορεί να συνεισφέρει στην έρευνα, καθώς όπως είχε επισημάνει ούτε ανάμειξη είχε ούτε επεξεργάστηκε ποτέ τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Μάλιστα, τότε η κατάθεσή του είχε διακοπεί, καθώς είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση