HomeΚΡΗΤΗΚλίμα οδύνης στην κηδεία του 51χρονου αγρότη – Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Κλίμα οδύνης στην κηδεία του 51χρονου αγρότη – Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πολλά τα αναπάντητα γιατί τελέστηκε το μεσημέρι η κηδεία του 51χρονου αγρότη που άγνωστοι του είχαν στήσει «καρτέρι θανάτου» στις Καλάθενες Χανίων.

Το τελευταίο αντίο απηύθυναν φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου στην εκκλησία στις Καλέθενες.

Ο 51χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έπεσε θύμα φονικής ενέδρας, αφού όπως διαπιστώθηκε, είχε πυροβοληθεί από δύο διαφορετικά όπλα στην καρδιά και το κεφάλι.

Μάλιστα η δεύτερη βολή από πολεμικό όπλο, που δέχτηκε στην καρδιά ήταν και εκείνη, που έκοψε το νήμα της ζωής του ακαριαία.

Αρχικά ο θάνατος του 51χρονου είχε θεωρηθεί ατύχημα, αλλά μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής, διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος αγρότης είχε πυροβοληθεί δύο φορές.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 51χρονος αγρότης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε φύγει από το σπίτι του την περασμένη Πέμπτη για να πάει σε χωράφι στις Καλάθενες Χανίων προκειμένου μαζί με τους εργάτες να μαζέψουν τις ελιές.

Ωστόσο το βράδυ δεν επέστρεψε σπίτι γεγονός που θορύβησε τους οικείους τους που άρχισαν να τον ψάχνουν.

Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του 51χρονου πάνω στο τρακτέρ, στη θέση του οδηγού, φέροντας δύο θανατηφόρα τραύματα από δύο διαφορετικά όπλα.

Τι ανέφερε η αυτοψία του ιατριδικαστή

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και ο ιατροδικαστής ο οποίος έκανε την πρώτη αυτοψία.

Τα πρώτα συμπεράσματα κάνουν λόγο για δύο βολές από δύο διαφορετικά όπλα, ένα κυνηγετικό και ένα πυροβόλο.

Η πρώτη βολή βρήκε τον 51χρονο αριστερά στο κεφάλι και η δεύτερη στον θώρακα, η οποία έχει πύλη εξόδου την ωμοπλάτη.

Αργότερα, τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, έδειξαν ότι η δεύτερη σφαίρα ήταν το τελικό χτύπημα για τον άτυχο άνδρα καθώς τον βρήκε στην καρδιά.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Από τα πρώτα ευρήματα εκτιμάται ότι οι άγνωστοι δράστες ήξεραν τις συνήθειες του 51χρονου και τον περίμεναν σε εκείνο το σημείο όπου βρέθηκε το τρακτέρ και τον πυροβόλησαν.

Οι αστυνομικές αρχές αυτή τη στιγμή έχουν επικεντρωθεί στο να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα αλλά και τις συνήθειες του 51χρονου αλλά και να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες καταθέσεις από τους οικείους τους. Παράλληλα, έχουν αναζητηθεί οι εργάτες που δούλευαν μαζί την Πέμπτη στο χωράφι.

Την ίδια ώρα έχει διαταχθεί να «ανοίξει» το τηλέφωνο του θύματος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 51χρονος είχε διαφορές με κάποιον και αν δεχόταν απειλές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση