HomeΚΡΗΤΗΧειμωνιάτικο το σκηνικό στην Κρήτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο το σκηνικό στην Κρήτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυροί άνεμοι “σαρώνουν” ολόκληρο το νησί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κρατώντας τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, ενώ βροχοπτώσεις άρχισαν να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί σε ολόκληρο το νησί.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες ολόκληρη τη χώρα, πρόκειται να ενταθεί μέσα στις επόμενες ώρες και στην Κρήτη, φέρνοντας σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχοπτώσεις.

Μάλιστα τη Δευτέρα αναμένεται να χιονίσει στις ορεινές περιοχές, συνθέτοντας ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό σε ολόκληρο το νησί.

Συγκεκριμένα σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 με 9 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ, αλλά και αύριο Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα

Πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένουμε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -10 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, -2 έως 11 στη δυτική Ελλάδα, -3 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι νοτιοδυτικοί έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση