HomeΚΡΗΤΗΑγροτικές κινητοποιήσεις «προ των θυρών» και στην Κρήτη – Εβδομάδα αποφάσεων

Αγροτικές κινητοποιήσεις «προ των θυρών» και στην Κρήτη – Εβδομάδα αποφάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα νέα φορολογικά μέτρα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, το νέο ασφαλιστικό, το καθεστώς των επιδοτήσεων αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δημιουργούν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» προετοιμάζοντας νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων και στην Κρήτη, καθώς αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο πολλών περιοχών της χώρας.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί στην παγκρήτια σύσκεψη που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στα Ανώγεια, στις 6:00 το απόγευμα, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο το νησί. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δήμου Ανωγείων και διοργανώνεται από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση θα αφορούν στα νέα φορολογικά μέτρα, στην κατανομή των νέων επιδοτήσεων και τα προβλήματα που έχουν υπάρξει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Εξάλλου, απόψε στις 19:30 η διοίκηση της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο, συνεδριάζει με αφορμή και το ασφαλιστικό των αγροτών. Στόχος της αποψινής συνάντησης είναι να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται. Όπως όλα δείχνουν πάντως, η κατάσταση είναι «έκρυθμη» και οι αγρότες της Κρήτης έχουν αρχίζει «να ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ» έτοιμοι για νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Η μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις πιθανότατα θα αποφασιστεί σε νεότερη σύσκεψη, εκτός όμως από τις συγκεντρώσεις και τις εποχούμενες πορείες διαμαρτυρίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού δημοσίων υπηρεσιών, χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα μιας νέας ανόδου στην Αθήνα.

ΦΩΤΟ αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση