HomeΚΡΗΤΗΣε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και στο Ηράκλειο

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας και στο Ηράκλειο. Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Στις 2 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και την επομένη, 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διεκδικούν:

–     Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.

–           Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.

–     Σταθερό 5ήμερο με 6ωρο  – 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα.

–    Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

–           Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

–     Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

–           Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΦΩΤΟ αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση