HomeΚΡΗΤΗΣε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 24ωρη απεργία σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ,μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο προχωρούν οι εργαζόμενοι στη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour – Μαρινόπουλος. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση στην Αθήνα και έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου.

Συμπαράσταση στους διαμαρτυρόμενους

Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσεται με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η οποία επισημαίνει τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της εταιρείας , μετά την απόφασή της να προχωρήσει σε:

  • παραπέρα μειώσεις αποδοχών με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων,
  • συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας,
  • απολύσεις και παραπέρα καταστρατήγηση και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Συμπαραστέκεται και στηρίζει την Απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι για την Τρίτη 1/12/201.  Απαιτούμε και καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

Παράλληλα, την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει με ανακοίνωσή της και η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά στην επικείμενη απεργία.

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση