HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη «αποχαιρετά» έναν σπουδαίο ιεάρχη – Στην αγκαλιά της… γης της Νεάπολης ο Μακαριστός Μητροπολίτης

Η Κρήτη «αποχαιρετά» έναν σπουδαίο ιεάρχη – Στην αγκαλιά της… γης της Νεάπολης ο Μακαριστός Μητροπολίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από την περασμένη Πέμπτη όλη Κρήτη εξαιτίας της Κοίμησης του κυρού Νεκτάριου, Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου.

Σήμερα πλήθος πιστών αλλά και σύσσωμη η Εκκλησία αποχαιρετά τον ποιμενάρχη της Νεάπολης, Μακαριστό Νεκτάριο ο οποίος θα ενταφιαστεί στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναούτης Μεγάλης Παναγίας.

PETRAS2

Η εξόδιος ακολουθία

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία, όπως αποφάσισε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ενώ είχε προηγηθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Ειρηναίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέου.

Όπως ήδη έχει αποφασιστεί το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης φέρει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

PETRAS3

Τριήμερο πένθος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου κήρυξε τριήμερο πένθος στην πόλη από την στιγμή της Κοίμησης του Μακαριστού Νεκταρίου.

Παράλληλα, αποφάσισε να ορίσει την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας ως γενική αργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση