HomeΚΡΗΤΗΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ – Τι είπε η Επίτροπος για την Κρήτη

ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ – Τι είπε η Επίτροπος για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε το Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ» με κεντρική ομιλήτρια την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

KRETSOY (3)

Η κ. Κρέτσου – όπως ανέφερε και σε δηλώσεις της το μεσημέρι στην Περιφέρεια – μίλησε με όμορφα λόγια για την Κρήτη λέγοντας ότι είναι ένας τόπος που οι κάτοικοί του έχουν πάθος και όρεξη.

KRETSOY (7)

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η Περιφέρεια Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη και την ομάδα του να έχει ιδέες και αποτελεσματικότητα.

«Γι’ αυτό και η Κρήτη τα πάει πολύ καλά. Έχει ήδη απορροφήσει το 90% του τρέχοντος ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να χάσει χρήματα μέχρι το τέλος του έτους», επεσήμανε κατά την ομιλία της η κ. Κρέτσου ενώ επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Κρήτης για το νέο ΕΣΠΑ θα επωφεληθεί με περισσότερα από 430 εκατομμύρια ευρώ.

KRETSOY (5)

Παράλληλα τόνισε ότι στην Κρήτη θα πρέπει να αναπτυχθεί ο τουρισμός, ο πολιτισμός αλλά και ο αγροτικός τομέας.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο ΕΣΠΑ αλλά και το πακέτο Γιούνκερ σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρήματα θα αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία.

KRETSOY (6)

Ωστόσο, νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

KRETSOY (4)

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο οργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση