HomeΚΡΗΤΗΣε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού αναφορικά με την κάλυψη των κενών.

Δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και η Ένωση Γονέων Ρεθύμνου ετοιμάζουν την ερχόμενη Παρασκευή τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και ταυτόχρονα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας μετά από ένα μήνα υπολειτουργίας των σχολείων και εκατοντάδων χαμένων διδακτικών ωρών, προχώρησε επιτέλους στην Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι προσλήψεις αυτές δεν ικανοποιούν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες του Νομού μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, από τα 84 κενά δασκάλων και 52 νηπιαγωγών καλύφθηκε μόνο το 1/3 εξ αυτών, δηλαδή προσλήφθηκαν 27 δάσκαλοι και 18 νηπιαγωγοί, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί για άλλη μια χρονιά στα σχολεία του νομού μας, τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και στους τοπικούς πολιτικούς φορείς.

Ακολούθως, το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, με ευθύνη της Διοίκησης, φάνηκε ότι σ’ αυτή τη συγκυρία, θέλησε να παίξει το ρόλο του διαχειριστή της μίζερης αυτής πραγματικότητας και ουσιαστικά να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας που ιδίως τη φετινή χρονιά επέδειξε παροιμιώδη ολιγωρία, έλλειψη οργάνωσης αλλά και ανακολουθία λόγων και έργων, αναφορικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές, την εξεύρεση πόρων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς, τους οποίους είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Με βάση τα παραπάνω, το ΠΥΣΠΕ σε σημερινή του συνεδρίαση, στα πλαίσια της οποίας το ΔΣ τους συλλόγου μας εξέθεσε την αντίθεση του αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, αφενός να μην εκτελεστεί το σύνολο των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, αφετέρου να μη δοθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, και καθώς τα πάγια αιτήματα του Κλάδου μας δεν έγιναν δεκτά, ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου δεσμεύτηκε ότι οι υπόλοιπες αποδεσμεύσεις θα πραγματοποιηθούν με τη Β΄ φάση προσλήψεων και ότι οι αναπληρωτές της Α΄ φάσης, κατόπιν αίτησης τους, θα βελτιώσουν τη θέση τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ καταγγέλλουμε τις παραπάνω αποφάσεις και καλούμε το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου να άρει άμεσα την απόφαση αυτή που θέτει σε ομηρία αρκετούς συναδέλφους μας, μην επιλύοντας κανένα απολύτως πρόβλημα αφού ο αριθμός των κενών παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος. Επιπρόσθετα, δίδοντας συγκεκριμένα κενά στους αναπληρωτές αναρωτιόμαστε πώς μπορεί άραγε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες των σχολείων και ποια είναι η αξιοκρατική κατανομή όταν οι μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν αρκούν για να καλύψουν τα αυξημένα κενά του νομού μας.

Έτσι, ζητάμε:

–           Να αποδεσμευτούν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν πάρει απόσπαση

–           Να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές και οι τοποθετήσεις τους να γίνουν από το ΠΥΣΠΕ.

–           Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε όλα τα εναπομείναντα κενά του νομού μας.

–           Μόνιμοι μαζικοί σε όλα τα οργανικά κενά (η μοναδική ουσιαστική λύση στα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν κάθε χρόνο αναφορικά με τη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων).

Επιπλέον, θεωρώντας ότι η πρωτόγνωρη και κατάφωρη αυτή αδικία προς τους συναδέλφους μας μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις και όχι με διαχειριστικές πρακτικές, καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουμε με την ΕΛΜΕΡ και την Ένωση Γονέων την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κηρύσσοντας ταυτόχρονα τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συμμετεχόντων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση