HomeΚΡΗΤΗΕίχαν «ρημάξει» τη Χερσόνησο μέσα σε 15 ημέρες με λεία … 15.000 ευρώ

Είχαν «ρημάξει» τη Χερσόνησο μέσα σε 15 ημέρες με λεία … 15.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εξιχνίαση 7 υποθέσεων κλοπών οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος  ενός 21χρονου Ηρακλειώτη και ενός 20χρονου από την Αλβανία, οι οποίοι μέσα σε χρονικό διάστημα 15 περίπου ημερών, είχαν «ρημάξει» σπίτια, καταστήματα και ένα ξενοδοχείο, με λεία 15.000 ευρώ.

Σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί του ΑΤ Χερσονήσου μπόρεσαν να εξιχνιάσουν 7 υποθέσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής που είχαν διαπραχθεί μεταξύ 16 Ιουλίου 2015 έως και τις 2 Αυγούστου. Σε βάρος των δύο νεαρών ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου, οι δύο άνδρες μπήκαν σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Χερσόνησο, ιδιοκτησίας ενός 38χρονου και άρπαξαν 35 κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και ένα όχημα από το πάρκινγκ της επιχείρησης.

Στη συνέχεια την επόμενη μέρα, ο 38χρονος επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι σε περιοχή της Χερσονήσου κάποιος άγνωστος οδηγούσε το κλεμμένο από το κατάστημά του όχημα και προσπάθησε να τον προσεγγίζει. Όταν όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί που στο μεταξύ ειδοποιήθηκαν, έκαναν έρευνα στο όχημα όπου βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικό εργαλείο, 100 δολάρια Αμερικής, USB και κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω κλοπής ήταν οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε το χρονικό διάστημα από 16.07.2015 έως και την 02.08.2015, είχαν διαπράξει ακόμη 6 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε σπίτια, καταστήματα και ένα ξενοδοχείο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικό υπολογιστή,  πακέτα τσιγάρα και μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση