HomeΚΡΗΤΗΟ Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε συνιστά ψυχραιμία και ομοψυχία!

Ο Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε συνιστά ψυχραιμία και ομοψυχία!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψυχραιμία και ομοψυχία συνιστά ο ΕΟΝΕΠΕ Κρήτης με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση

Ο Ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα. Η Ελληνική Βουλή σε μία περιπετειώδη συνεδρίαση αποφάσισε το παραπάνω. Ο Οργανισμός μας με αίσθημα ευθύνης αλλά και υπερκομματική διάθεση όπως άλλωστε ορίζει η ιδρυτική του πράξη τονίζει τα κάτωθι. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την Ευρωπαϊκή ιστορία και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Ελληνικού κράτους, ούτε εάν είναι εσωτερικός θεσμός ή παράγοντας, ούτε εάν προέρχεται εκτός των συνόρων. Αφενός μεν οι Ελληνικοί πολιτειακοί θεσμοί πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφετέρου δε οι ευρωπαϊκοί και λοιποί θεσμοί πρέπει να απέχουν από κάθετες δηλώσεις ή πράξεις που προσβάλλουν την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Το Ελληνικό Κράτος παραμένει ανεξάρτητο και κυρίαρχο ακόμα και όταν δανείζεται υπό όρους. Ο Ελληνικός λαός δοκιμάστηκε αρκετά υπό πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες. Ο Ελληνικός λαός υπερήφανα έως σήμερα στέκεται στα πόδια του όντας λαβωμένος από τις αντιξοότητες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Δεν έχει ουδείς την νομιμοποίηση και την άδεια από κανέναν να παίξει με την τύχη της χώρας. Η χώρα μας ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανένας εξωτερικός παράγοντας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (δημοψήφισμα που θα κριθεί η αναγκαιότητα του από την ιστορία), δεν έχει το δικαίωμα να βάλει τρικλοποδιά στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Οποιαδήποτε τέτοια εξωθεσμική – αντικαταστατική πράξη θα ανάψει την σπίθα που θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες διαδικασίες και απρόβλεπτα γεγονότα στην ταλαιπωρημένη μας ήπειρο.

Καθένας έχει την ευθύνη ατομική, πολιτική, συλλογική για τις πράξεις του και τις πράξεις του συνόλου που εκπροσωπεί και από το οποίο εκπροσωπείται. Η ψυχραιμία και η λογική είναι αρετές που πρέπει να διακρίνουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας αυτή την ώρα. Ο διχασμός μπορεί να αποτελέσει την οριστική καταβαράθρωση του κράτους μας. Αυτή την χρονική στιγμή η χώρα πρέπει να διακριθεί για την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των Ελλήνων πολιτών. Δεν μένουμε απλά στην Ευρώπη. Είμαστε βασικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Σεβόμαστε την Ευρώπη και υπακούουμε σε συνθήκες σεβόμενοι θεσμούς και διαδικασίες όχι όμως προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες αξιωματούχων που βλάπτουν την Ευρώπη και την χώρα μας. Και σε αυτούς συστήνουμε επίσης ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Μένουμε ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε εχθρική προς την χώρα μας πράξη. Είναι βασικό και αναγκαίο σε τόσο κρίσιμες περιόδους ο πολιτικός διάλογος που διαμορφώνεται μεταξύ των ελληνικών θεσμών και των διεθνών εταίρων να κινείται στα πλαίσια αλληλοσεβασμού και ορθής διαλεκτικής.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη του δημοψηφίσματος να ψηφίσουν με νηφαλιότητα. Να σταθμίσουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της κάθε επιλογής.

Με τιμή,

ο Πρόεδρος και το ΔΣ,

α.α. ο Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Κρήτης

Ευάγγελος Σπανός

Διαφήμιση
Διαφήμιση