HomeΚΡΗΤΗΤην Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για τη σπείρα με την απάτη των 17 εκ. ευρώ

Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για τη σπείρα με την απάτη των 17 εκ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη που αφορά την υπόθεση της απάτης «μαμούθ» ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέως, και με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις καταθέσεις  των μαρτύρων ενώ ανάμεσα τους υπήρχε και ένας μάρτυρας κλειδί για την υπόθεση.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται 10 άτομα που κατηγορούνται πως εξαπατούσαν το δημόσιο και ιδιώτες με ζημιά που αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ως εγκέφαλος της σπείρας εμφανίζεται ένας 45χρονος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται η σύζυγος του , ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας γεωπόνος, ένας υπάλληλος ταχυμεταφορικής εταιρείας, δύο αδέλφια από το Ηράκλειο, τα οποία δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, δύο άτομα από τον Πειραιά και ένα ακόμα άτομο από την Μεσαρά.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2014, ενώ φαίνεται ότι στους εμπλεκόμενους αποδίδονται απάτες σε βάρος του Δημοσίου, εταιρειών και ιδιωτών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιπτώσεις εκβιασμών και τοκογλυφίας και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο 45χρονος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η μόνη σχέση που έχει με την υπόθεση είναι προϊόν επιχειρηματικής συναλλαγής ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ο εγκέφαλος της σπείρας. Και οι υπόλοιποι όμως αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση