HomeΚΡΗΤΗΣτάση εργασίας στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Στάση εργασίας στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία στελεχώθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία της για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Κρήτης και της Νοτίου Ελλάδας, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε σε επίπεδο Εξωτερικών Ιατρείων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων προς τους πολίτες, από το Γενάρη του 2015 ξεκίνησαν οι νοσηλείες των πρώτων παιδιών και εφήβων, οι οποίες συνεχίζονται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για τη μοναδική Παιδοψυχιατρική Κλινική της νότιας Ελλάδας και καλύπτει τις ανάγκες μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας ασθενών, παιδιών-εφήβων και των οικογενειών τους, τα προβλήματα των οποίων έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της επιδείνωσης της κρίσης, που ωθεί όλο και περισσότερο πληθυσμό στην αναζήτηση δημοσίων υπηρεσιών υγείας.

Το παράδοξο στη λειτουργία αυτής της κλινικής είναι ότι δημιουργήθηκε μαζί με την

ημερομηνία λήξης της. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι το προσωπικό της κλινικής απαρτίζεται στο σύνολό του από 17 άτομα, εκ των οποίων τα 13 έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ με 12μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή αυτασφάλιση και απόδοση ΦΠΑ.

Το πλήθος των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική κλινική τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτη του  2015, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αμοιβή των εφημεριών και των υπερωριών, τις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να πραγματοποιούν και για τις οποίες δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Επιπλέον, για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι, υποχρεώνονται να εκδίδουν τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών καταβάλλοντας κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές.

Για τους λόγους αυτούς, συμμετείχαν στη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ. Δηλώνουν παράλληλα αποφασισμένοι, στην περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας δεν δώσει άμεσα λύση στα προβλήματά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση