HomeΚΡΗΤΗΤο ΜΕΤΑ Λασιθίου απαντά στον… Γ. Πλακιωτάκη

Το ΜΕΤΑ Λασιθίου απαντά στον… Γ. Πλακιωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΜΕΤΑ Λασιθίου απάντησε με επιστολή του στον βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη για τα θέμα υγείας του νομού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σε συνέντευξη του την Τρίτη 12/5 ο βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης ασχολήθηκε αναλυτικά με τα θέματα της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου και ανέφερε μια σειρά από ανακρίβειες προσπαθώντας να ωραιοποιήσει τις ζημιές που προκάλεσε στα Νοσοκομεία του νομού μας η μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τη σημερινή κυβέρνηση για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, τους οποίος ο ίδιος είχε ψηφίσει, ψηφίζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προυπολογισμού που ψήφισε ο κ. Πλακιωτάκης, η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία για το 2015 είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014.

Ακόμη, στα  4 χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων είχαμε  ελάχιστες έως μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζόμενων να μειωθεί κατά 20.000. Όλοι οι νεοδημοκράτες υπουργοί υγείας υπόσχονταν προσλήψεις (Λυκουρέντζος, Γεωργιάδης, Βορίδης) οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία του νομού μας να διαλύονται σταδιακά από την υποστελέχωση, να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακόμη και η προκήρυξη 12  επικουρικών γιατρών  που έταξαν για το νομό Λασιθίου το Σεπτέμβριο του 2014 οι κύριοι . Πλακιωτάκης και  Γρηγοράκος, «κουρεύτηκε» από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε μόλις 5 θέσεις από τις οποίες  τελικά καλύφθηκαν μόλις οι 2!

Και στα παραπάνω πρέπει  να προσθέσουμε και τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου προς το Ηράκλειο και άλλες πόλεις που έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης απογυμνώνοντας ακόμα περισσότερο  τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.

Αντί λοιπόν ο κ. Πλακιωτάκης να κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε,  συνεχίζει να .υπερασπίζεται αυτή την καταστροφική για τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου πολιτική.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει είναι ότι  εργαζόμενοι και πολίτες του νομού που στις 25 Γενάρη έστειλαν τις μνημονιακές πολιτικές και τους υποστηρικτές τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουν τους αγώνες για να σταθούν όρθια τα Νοσοκομεία μας και για να ενισχυθούν με το προσωπικό και τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται!

Διαφήμιση
Διαφήμιση