HomeΚΡΗΤΗ80 αεροσκάφη προσγειώνονται στο αεροδρόμιο το Σαββατοκύριακο

80 αεροσκάφη προσγειώνονται στο αεροδρόμιο το Σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικό ξεκίνημα για τον τουρισμό είναι το γεγονός ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» 80 αεροσκάφη με Γάλλους και Γερμανούς.

Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιακας «αρχίζει πλέον η πραγματική αύξηση των αφίξεων των αεροσκαφών. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα έχουμε γύρω στις 70-80. Η σεζόν πάει πολύ καλά. Μέχρι στιγμής είμαστε 24% απάνω σε σχέση με το 2014».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Γενάρη μέχρι και σήμερα ήρθαν 44.000 τουρίστες ενώ σε ότι αφορά τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του 2015 αυτά άγγιξαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Κι ενώ το αεροδρόμιο Ηρακλείου συμβάλλει δυναμικά στον κρατικό προϋπολογισμό, ακόμη αναμένει κονδύλια ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμισή του.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που έχουν βαλτώσει είναι η επέκταση των χώρων υποδοχής αναχωρήσεων και αφίξεων αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα του αεροδρομίου.

Για τα παραπάνω ζητήματα, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία προσκλήθηκαν βουλευτές και τουριστικοί φορείς.

Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό αλλά και στον πύργο ελέγχου, όπου το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 30%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση