HomeΚΡΗΤΗΒαρύ το πένθος στην Κρήτη για το Βαγγέλη Γιακουμάκη – Αύριο το τελευταίο αντίο

Βαρύ το πένθος στην Κρήτη για το Βαγγέλη Γιακουμάκη – Αύριο το τελευταίο αντίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη παραμένει για δεύτερο 24ωρο η κοινή γνώμη της Κρήτης από το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού φοιτητή από τους Αρμένους, η σορός του οποίου εντοπίστηκε χθες πολύ κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου και φοιτούσε και από όπου εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία πράξη του δράματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο για 37 ημέρες, θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Σελλί Ρεθύμνου, τόπο της ιδιαίτερης καταγωγής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπου θα ψαλεί και η εξώδιος ακολουθία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών που κρατώντας λευκά κεριά, έκαναν σιωπηρή πορεία στους κεντρικούς δρόμους ζητώντας να δικαιωθεί η μνήμη του 20χρονου νεαρού και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένειά του.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να διοργανωθούν και τις επόμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις της Κρήτης, ενώ στην έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου εξεδόθη ψήφισμα για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οι ενδείξεις για τα αίτια θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη «δείχνουν» αυτοχειρία (δείτε εδώ). Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των ιστολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου που έχει προσλάβει η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση