HomeΚΡΗΤΗ«Φούσκωσε» ο πόταμος του Μύρτου-Κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας

«Φούσκωσε» ο πόταμος του Μύρτου-Κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες ποσότητες νερού από τις τελευταίες βροχοπτώσεις αλλά και από το λιώσιμο των χιονιών έχει δεχτεί ο ποταμός Μύρτου στην Ιεράπετρα με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη του νερού και να κινδυνεύει με κατάρρευση η γέφυρα.

«Το νερό κατεβαίνει, περνάει τα θερμοκήπια και πάει στο χωριό μέσα. Κινδυνεύει το χωριό, κινδυνεύουν οι κάτοικοι, έχει πολλά σπίτια. Όμως στο βωμό του κέρδους η ανθρώπινη ζωή θυσιάζεται. Η γέφυρα ήδη από τη δεξιά μεριά έχει «φαγωθεί» προς τα μέσα. Επίσης έχουν «φαγωθεί» 50 μέτρα τοιχίο που είναι το προστατευτικό του ποταμού», τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου Αλέκος Παντελάκης.

Επίσης ο κ. Παντελάκης σημειώνει ότι εργολάβος έχει αναλάβει να εκτελέσει το έργο της προστασίας της πετρόκτιστης γέφυρας του 1884, αυτού του μοναδικού μνημείου που έχουμε στην κοινότητα μας, με εργολαβία της Περιφέρειας Κρήτης, αξίας 70.000 ευρώ. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και υπογραμμίζει ότι αν η παλιά γέφυρα του Μύρτου πάθει το παραμικρό η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου δική του.

Τέλος οι έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις δημιούργησαν και άλλα προβλήματα με καταπτώσεις βράχων και κλείσιμο αγροτικών δρόμων στο Σελάκανο και στη Θρυπτή αλλά και μεγάλες ζημιές υπέστη θερμοκήπιο δύο στρεμμάτων με καλλιέργεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση