HomeΚΡΗΤΗΑλλάζουν όψη οι Γκαγκάλες

Αλλάζουν όψη οι Γκαγκάλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Γκαγκάλων Δ. Γόρτυνας» και αφορά την αναβάθμιση τμήματος της επαρχιακής οδού Αγ. Δέκα -Πραιτορίων  (εντός οικισμού Γκαγκαλών), από το θέση “Δημοτικό Σχολείο οικισμού Γκαγκαλών” μέχρι το πρώην Κοινοτικό κατάστημα του οικισμού.

Για την υλοποίηση  του παραπάνω έργου θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι κατηγορίες εργασιών :

1η κατηγορία: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης προβλέπονται οι κάτωθι εργασίες:

α. Επίστρωση  του δρόμου από την θέση “Δημοτικό Σχολείο οικισμού Γκαγκαλών”  έως την κεντρική  πλατεία του οικισμού με κυβόλιθο τσιμέντου.

β. Επίστρωση της κεντρικής πλατείας οικισμού Γκαγκαλών με κυβόλιθο από φυσική πέτρα της περιοχής.

γ. Διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το πρώην κοινοτικό κατάστημα με σταμπωτό δάπεδο.

δ. Αποκατάσταση της δημόσιας βρύσης που βρίσκεται επί της κεντρικής οδού, πλησίον του Ναού Σωτήρος με επένδυση με πλάκες μαρμάρου.

2η κατηγορία: ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Συνολικά θα κατασκευαστούν 354,00μ. αγωγών διαμέτρου Φ200 από σωλήνες PVC, Σειράς        41,

Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν τις υποδομές των ιδιωτικών  παροχών μέχρι τις ιδιοκτησίες.

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 301.920,00€ και χρηματοδοτείται από τον Άξονα 4  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 -2013. “Εφαρμογή της προσέγγισης Leader της ΟΤΔ  “Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε.’

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την έγκριση χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου και την ένταξή του στο πρόγραμμα Leader . Μέσω του προγράμματος αυτού επιχειρείται η αισθητική αναμόρφωση οικισμών και κοινόχρηστων χώρων αλλά και η δημιουργία υποδομών ( αποχετευτικό δίκτυο) που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου θα αναμορφωθεί συνολικά η εικόνα του οικισμού των Γκαγκαλών, τόσο για εκείνους που διαμένουν μόνιμα, όσο και για τους επισκέπτες και για τους περαστικούς, καθώς πρόκειται για έναν οικισμό που βρίσκεται πάνω στον επαρχιακό οδικό άξονα Πραιτόρια- Άγιοι Δέκα με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση