HomeΚΡΗΤΗΣτο… επίκεντρο η ανάπλαση της λ. Καλοκαιρινού

Στο… επίκεντρο η ανάπλαση της λ. Καλοκαιρινού

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με επιχειρηματίες της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το θέμα της ανάπλασης της λεωφόρου Καλοκαιρινού, η οποία εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με επιχειρηματίες της περιοχής.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι παρακολουθεί στενά το ζήτημα και ενημέρωσε αναλυτικά τους επιχειρηματίες για τα επόμενα βήματα. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η γενική μελέτη πρέπει να πούμε ότι είναι έτοιμη. Σε αυτή τη φάση αναμένουμε την έγκρισή της από την αρχαιολογία τις αμέσως επόμενες ημέρες. Παράλληλα, επισπεύδουμε την παράδοση της μελέτης από την ΔΕΥΑΗ. Σε δεύτερο χρόνο, θα εμπλακεί και ο ΔΕΔΔΗΕ για την απαιτούμενη υπογειοποίηση των δικτύων. Με αυτά τα δεδομένα, θα είμαστε έτοιμοι για δημοπράτηση στο τέλος του χρόνου και το έργο υπολογίζουμε να έχει ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, την άνοιξη του 2026.». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να επισπευσθούν οι χρόνοι. «Αν υπάρχει δυνατότητα επίσπευσης, να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους, εξέφρασαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον προβληματισμό τους σχετικά με την παρούσα κατάσταση στη χρήση της λ. Καλοκαιρινού από την οδό Ίδης μέχρι την οδό Γιαμαλάκη, ζητώντας οριοθέτηση της περιοχής και μεγαλύτερη αστυνόμευση για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Κάτι που όπως είπαν θα συμβάλει στο να εδραιωθεί στη συνείδηση των δημοτών και των επισκεπτών ότι πρόκειται για πεζόδρομο. Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός αναγνώρισε το πρόβλημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του στην επίλυσή του, καθώς θα υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες αστυνόμευσης με την πρόσληψη περίπου 30 Δημοτικών Αστυνομικών μέσα στο 2025.

Διαφήμιση
Διαφήμιση