HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη Β. Λαμπρινού σε χωριά για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Επίσκεψη Β. Λαμπρινού σε χωριά για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνη που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του χιονιά επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά.

LAMPRINOS XIONIA 6

Ο κ. Λαμπρινός σταμάτησε στα χωριά Άγιος Μύρων, Πυργού, Άνω και Κάτω Ασίτες, και Σταυράκια, όπου μίλησε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου από την ημέρα που ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις μέχρι και σήμερα.

LAMPRINOS XIONIA 5

Διαπιστώθηκε η άμεση αντίδραση του Δήμου και των υπαλλήλων του, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ απεγκλώβισαν πολλά οχήματα με τους οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων.

LAMPRINOS XIONIA 3

Τα προβλήματα εντοπίζονται σήμερα σε ποιμνιοστάσια που παραμένουν αποκλεισμένα λόγω του μεγάλου όγκου του χιονιού, ειδικά σε ορεινές περιοχές των Ασιτών, όπου βρίσκονται από το πρωί μηχανήματα του Δήμου καθώς και ερπυστριοφόρο εκχιονιστικό το οποίο καθαρίζει τους δρόμους.

Ο κ. Λαμπρινός στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία που υπήρξε πριν την έναρξη της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός του Δήμου να ανταποκριθεί στο μέγεθος των προβλημάτων που υπήρξαν. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν προβλήματα με βοσκούς που είναι αποκλεισμένοι στις στάνες τους, εκεί δίνεται τώρα το βάρος προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι να απεγκλωβιστούν και να μεταφέρουν ζωοτροφές στα ζώα τους.

LAMPRINOS XIONIA

Παράλληλα ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε στους κατοίκους των χωριών ότι ο δήμος θα τους βοηθήσει και θα σταθεί αρωγός, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί αγροτικές καλλιέργειες και ειδικά τα ελαιόδεντρα από το μεγάλο χιονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση