HomeΚΡΗΤΗΚι όμως! Παρά το κρύο βούτηξαν για το σταυρό στο Ηράκλειο – Ένας 35χρονος τον έφερε στην επιφάνεια

Κι όμως! Παρά το κρύο βούτηξαν για το σταυρό στο Ηράκλειο – Ένας 35χρονος τον έφερε στην επιφάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι περισσότεροι Ηρακλειώτες που «τόλμησαν» παρά τις καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο να κατέβουν στο λιμάνι για να παρακολουθήσουν την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο πλαίσιο της εορτής των Θεοφανείων, δεν πίστευαν ότι θα υπήρχαν θαρραλέοι που θα βουτούσαν στα παγωμένα νερά για να φέρουν στην επιφάνεια το σταυρό.

theofaneia2

Παρ’ όλα αυτά, οι εκτιμήσεις τους διαψεύστηκαν και μάλιστα η συμμετοχή των εθελοντών ελέχθη πως ήταν και μια από τις μαζικότερες. Περισσότερα από 25 άτομα, όλοι τους άνδρες, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, βούτηξαν στα νερά μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί στο Ενετικό Λιμάνι, παρουσία του κόσμου, των εκπροσώπων των εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών.

theofaneia3

Κι αν η συμμετοχή των τολμηρών ήταν πολυπληθής, ωστόσο η παρουσία των πολιτών δεν ήταν αυτή τη χρονιά από τις μαζικότερες, αφού το τσουχτερό κρύο δεν επέτρεψε σε πολλούς να ακολουθήσουν την πομπή.

Ανάμεσα στους θαρραλέους βουτηχτάδες, ένας 35χρονος, ο Νίκος Σαραντινός ήταν εκείνος που έπιασε το σταυρό και τον έφερε στην επιφάνεια, υπό τις ευλογίες και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Τιμοθέου αλλά και το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και κατόπιν ακολούθησε η πομπή μέχρι το λιμάνι για την τελετή του αγιασμού.

theofaneia4

Διαφήμιση
Διαφήμιση