HomeHL-GreeceΚασσελάκης: Αμέριστη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Κασσελάκης: Αμέριστη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου, μεταξύ των οποίων είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον Αγιασμό τον υδάτων από τον Πατριάρχη στον Κεράτιο Κόλπο.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Αισθάνομαι την ευθύνη που έχουμε ως Πολιτεία να προωθήσουμε τον ελληνισμό απανταχού της γης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας οικουμενικός ηγέτης, έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, προσφυγικού και σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη – Ουκρανία- και πιστεύω ότι η εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ακόμα πάρα πολλά να προσφέρουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.

Εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου και μέσα σε αυτό είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη. Για άλλη μια φορά είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκληση του και ότι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πραγματικότητα η ειρήνη φέτος, στη γειτονιά μας και στη χώρα μας, εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση