HomeΚΡΗΤΗΑναβιώνει την Παρασκευή στο Εφετείο, η υπόθεση του μακελειού στο Ροτάσι

Αναβιώνει την Παρασκευή στο Εφετείο, η υπόθεση του μακελειού στο Ροτάσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος για την εκδίκαση υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται ανήλικοι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για το φόβο της αντεκδίκησης, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, την ερχόμενη Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η υπόθεση με το μακελειό στο Ροτάσι, που είχε συγκλονίσει την Κρήτη.

Ο 19χρονος σήμερα βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης δολοφονίας με θύμα έναν 17χρονο συγχωριανό του, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη και εκτίει ήδη την ποινή του στο Βόλο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2012 σε αγροτική τοποθεσία έξω από το Ροτάσι, όπου βρισκόταν βοσκότοπος ιδιοκτησίας της οικογένειας του θύματος.

Αργά το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2012, σημειώθηκε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε συνολικά 7 άτομα, ανήλικους και ενήλικους, όλοι τους μέλη των οικογενειών του καταδικασθέντα ως δράστη της δολοφονίας αλλά και του θύματος, οι οποίοι τότε ήταν 17 χρόνων.

Οι 7 άνδρες συνεπλάκησαν με ιδιαίτερη ένταση για κτηματικές διαφορές των οικογενειών τους, τα αίματα άναψαν και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους με μαγκούρες, μαχαίρια ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί.

rotasi 2

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να χάσει τη ζωή του ο άτυχος 17χρονος και να τραυματιστούν άλλα τρία άτομα που είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των τεσσάρων ενηλίκων στη φονική συμπλοκή έχει διαχωριστεί από την υπόθεση των ανηλίκων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει διεξαχθεί δίκη, λόγω των συνεχόμενων αναβολών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση