HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη η δίκη για τους διακινητές ναρκωτικών

Σε εξέλιξη η δίκη για τους διακινητές ναρκωτικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη λεγόμενη «μαφία των ναρκωτικών» που διακινούσε, κυρίως στην Ανατολική Κρήτη, μεγάλες ποσότητες χασίς, που έφθαναν στο νησί από το εξωτερικό, μέσω Αθηνών. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο ένας από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να οριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος, ο οποίος θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή του τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστεί. Αφού ορίστηκε συνήγορος από το δικαστήριο, στη συνέχεια υπήρξε αναβολή της υπόθεσης για σήμερα το πρωί.

Η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει με τις καταθέσεις των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της σπείρας. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μαρτύρων ξεπερνά τους 30.

Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές τον Αύγουστο του 2013, μετά από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση της τοπικής ΕΛΑΣ. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες προέρχονται από χωριά των Δήμων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ενώ ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται δύο αλλοδαποί, πατέρας και γιος που διέφευγαν της σύλληψης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 26 άτομα, ενώ 8 απ’ αυτούς έχουν προφυλακιστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση