HomeΚΡΗΤΗΜέχρι την Δευτέρα η απόφαση για το Talos

Μέχρι την Δευτέρα η απόφαση για το Talos

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου θα έχει αποφασιστεί αν τελικά θα σφραγιστούν ή όχι τα πολυσινεμά του Talos Odeon καθώς τότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου (δείτε εδώ) ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η αναβολή της έκδοσης της απόφασης καθώς τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν επιπλέον στοιχεία.

Η απόφαση του ΣτΕ

Το “λουκέτο” στα πολυσινεμά προέκυψε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν – σε συνέχεια της δικαστικής υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια – το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ έκανε αποδεκτή τη θέση του ιδιοκτήτη του “Τεχνόπολις”, πως, βάσει των χρήσεων γης, δεν μπορεί να λειτουργεί στο σημείο κινηματοθέατρο ή εμπορικό κέντρο, καλώντας το Δήμο Ηρακλείου άμεσα, εντός 60 ημερών, να προχωρήσει στη σφράγιση της επιχείρησης “Τάλως”.

Ο ιδιοκτήτης του “Τεχνόπολις” είχε ξεκινήσει νομικά το ζήτημα πριν από μια 7ετία, διεκδικώντας την αναστολή της λειτουργίας του κινηματογράφου “Τάλως”, με το σκεπτικό πως στο συγκεκριμένο οικόπεδο δεν επιτρέπεται πολεοδομικά η χρήση γης για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου και χώρων συνάθροισης του κοινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση