HomeΚΡΗΤΗΤα «όχι» των πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου

Τα «όχι» των πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά ναι και αρκετά όχι περιείχαν στις δηλώσεις που έκαναν τα πολιτικά πρόσωπα που στάθηκαν σήμερα στους επισήμους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Όχι στον φασισμό, όχι στο ναζισμό. Όχι στις ακραίες πολώσεις που δημιουργούν ένα νεοεμφυλιακό κλίμα», ήταν τα πρώτα λόγια του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση.

«Ναι στη συνεννόηση για να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα, για ν’ ανακουφιστεί η πατρίδα και οι πλέον αδύναμοι», συνέχισε ο κ. Κεγκέρογλουν ενώ αυτή ακριβώς την απάντηση επανέλαβε όταν ρωτήθηκε για το αν θα πάμε σε εκλογές τον Μάρτιο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου να πούμε όχι στα μνημόνια ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε «Ψεύτικο το δίλημμα και κατασκευασμένο».

Την ίδια ώρα

 

Γ. Δεικτάκης: «Όχι» στον φασισμό

Όχι στον φασισμό ήταν το μήνυμα που έδωσε από το Ηράκλειο ο βουλευτής Ν.Δ., Γιώργος Δεικτάκης ενώ την ίδια ώρα κάλεσε τον ελληνικό λαό όταν γίνουν εκλογές να ψηφίσει όχι στο ναζισμό.

«Σήμερα γιορτάζουμε την ελευθερία μας και τον πόλεμο εκείνο ενάντια στον φασισμό, το ναζισμό που γνώρισε από τη σκληρή του μορφή η Ελλάδα. Σήμερα μπορούμε όχι με όπλα, αλλά την ώρα της κάλπης να πολεμήσουμε τον ναζισμό. Ο Έλληνας πρέπει να το σκεφτεί  και να δει τον κίνδυνο που ελλοχεύει και την ώρα της κάλπης με το χέρι του να ψηφίσει όχι στο ναζισμό. Θεωρώ επίσης ότι η πατρίδα μας πέρασε δυσκολότερες εποχές από τη σημερινή και τα κατάφερε. Και σήμερα θεωρώ ότι η κρίση έφτασε στο τέλος της, μπαίνουμε σε μία περίοδο σταθερότητας και η Ελλάδα πάλι θα ανατείλει και θα μπει στο καιρό της ευημερίας», επεσήμανε ο κ. Δεικτάκης.

Την ίδια ώρα ο κ. Δεικτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πει όχι στα μνημόνια καθώς στο τέλος του χρόνου η χώρα θα έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

«Ήδη η χώρα έχει πει όχι στα μνημόνια. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχουν μνημόνια και η χώρα μας ανεξάρτητη και απεξαρτημένη από κάθε επιρροή θα προχωρήσει σ’ ένα καλύτερο δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Δεικτάκης ενώ ανέφερε ότι «δεν είναι καιρός για εκλογές».

 

Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα»

«Η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα. Αυτό που προσέφεραν στο ελληνικό έθνος οι γονείς, πατεράδες, παππούδες με το έπος του ’40 είναι το καλύτερο πρότυπο για τη νεά γενιά, για όλους αλλά και την Ελλάδα της κρίσης», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και συνέχισε: «Η χώρα μας χρειάζεται εθνική συνέναιση και στρατηγική. Όταν είμαστε ενωμένοι μεγαλουργούμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Ν’ αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν, να βρούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν να περάσουμε τη κρίση με το μικρότερο κόστος».

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η εποχή των μνημονίων φτάνει στο τέλος της και πρέπει ν’ αρχίσει η εποχή της παραγωγής.

«Τα μνημόνια τελειώνουν όπως ξέρετε στις 14 Δεκεμβρίου 2014. Φεύγουμε και από το ΔΝΤ. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει με αυτά που βγάζει και θα δημιουργήσει. Και στην εθνική στρατηγική πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για το πού θα πάμε. Και η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από την Ευρώπη, από την δημοκρατία, την αστική δημοκρατία όπως λέμε, η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η ελεύθερη οικονομία. Πρέπει να συνεννοηθούμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται, να δημιουργήσουμε νέα πλουτοπαραγωγικά πρότυπα για την Ελλάδα, να κάνουμε γιγαντιαίες δημόσιες κι ιδιωτικές επενδύσεις και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη που έχει ένα πλεονέκτημα. Να βοηθήσουμε τον λαό μας στη Κρήτη αλλά και την Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορέσει αυτή η Βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε: «Αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εκλέξει. Εκλογές θα γίνουν το 2016 και τότε ο ελληνικός λαός με ηρεμία θα επιλέξει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εκείνη την εποχή που θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές σχολές το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και στην κατάσταση που αξίζουν οι πολίτες και είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση