HomeΚΡΗΤΗΑπό φωτιά σε φωτιά η Πυροσβεστική – Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

Από φωτιά σε φωτιά η Πυροσβεστική – Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρέχει και δεν φτάνει σήμερα η Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη.

 

Από αέρα και ξηρά παλεύουν με τις φλόγες

Από αέρα και ξηρά πάλευαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες του νομού για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην περιοχή της Δαμάστα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Υπηρεσίας με 7 οχήματα και 18 άνδρες αλλά και δύο πεζοπόρα τμήματα ενώ για αρκετή ώρα στις προσπάθειες συμμετείχε από αέρος και το ελικόπτερο (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικίες ωστόσο έκαναν στάχτη δασική και χορτολιβαδική έκταση ενώ απειλεί και καλλιέργειες.

Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. Αυτή την ώρα, βρίσκονται στο σημείο 3 οχήματα με έξι άνδρες και τα δύο πεζοπόρα τμήματα.

 

Νέο μέτωπο στον κάμπο του Άδελε

Ένα νέο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Κρήτη.

Αυτή τη φορά η φωτιά εκδηλώθηκε στον κάμπο του Άδελε στις 12.30 με την Πυροσβεστική να στέλνει επί τόπου 6 οχήματα και 12 άνδρες που έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά καίει καλάμια και χορτολιβαδική έκταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλείται οικισμός.

Ωστόσο λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

 

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα ένα αυτοκίνητο την ώρα που κινούνταν στο δρόμο Ηρακλείου – Σκαλανίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κινητήρα και επεκτάθηκε σε όλη τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής ωστόσο δεν χρειάστηκε να συνδράμει καθώς ο οδηγός είχε καταφέρει κι είχε σβήσει την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το αυτοκίνητο έχει υποστεί ζημιά σε όλο το μηχανικό του σύστημα.

Μισό στρέμμα γης έγινε στάχτη

Την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι δύο μεγάλες φωτιές σε Δαμάστα και Άδελε μία ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε, αυτή τη φορά στο νομό Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στη Βιάννο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής και κατάφεραν να την κατασβήσουν γρήγορα με την φωτιά να καίει μισό στρέμμα γης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση