HomeΚΡΗΤΗΘέλουν απευθείας σύνδεση της εθνικής

Θέλουν απευθείας σύνδεση της εθνικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του Καρτερού και της Επισκοπής με την κωλυσιεργεία των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία νοτίου κλάδου εξόδου για απευθείας σύνδεση της Εθνικής οδού Ηρακλειού – Αγίου Νικολάου με την επαρχιακή οδό Καρτερού Επισκοπής.

Σήμερα η Επιτροπή αγώνα για την σύνδεση του ΒΟΑΚ με την επ. Οδό Καρτερού Επισκοπής κάλεσε τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής για ενημέρωση ως προς τα πεπραγμένα, και λήψη αποφάσεων ως προς τη συνέχεια της διεκδίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:

Στην συνάντηση αυτή, πέραν του μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής, παρευρέθησαν μέλη απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, δηλώνοντας εμφατικά με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους τη στήριξη σύσσωμου του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ιωάννη Μαστοράκη, στη δίκαιη απαίτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα της σύνδεσης του ΒΟΑΚ με την Επ. Οδό Καρτερού – Επισκοπής.

Ζήτησε και πήρε το λόγο μεγάλος αριθμός πολιτών και εκφράστηκε εντονότατος προβληματισμός ως προς την απαράδεκτη κωλυσιεργία των υπηρεσιών, τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Έγιναν ξεκάθαρες τοποθετήσεις για συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν κάποιους επιχειρηματίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των οδηγών και επιβατών των οχημάτων, οι οποίοι εξαναγκάζονται να διασχίσουν κάθετα 3 ( ΤΡΕΙΣ) αριστερόστροφες διασταυρώσεις με έντονη οδική κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εμφανώς αγανακτισμένοι για τον εμπαιγμό τον οποίο υφίστανται εδώ και χρόνια, ενώ είναι διάχυτη η βεβαιότητα πως κάποιοι από εκείνους που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος λησμονούν ότι η εξουσία τους θα έπρεπε να ασκείται αποκλειστικά και μόνο υπέρ του κοινού καλού. Και το κοινό καλό στην προκειμένη περίπτωση δε θα έπρεπε να εξαντλείται στα συμφέροντα των ολίγων, αλλά στις δέκα και πλέον χιλιάδες ανθρώπων που εξυπηρετούνται από αυτή την οδό. Ούτε και θα έπρεπε, ασφαλώς, να απεκδύονται των ευθυνών τους παραπέμποντας το θέμα από τη μια υπηρεσία στην άλλη, εγκλωβίζοντας τον κόσμο στα γρανάζια μιας ατέρμονης γραφειοκρατίας. Όλο αυτό θυμίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου ο κόσμος που ταλαιπωρείται είναι στη θέση του ποντικιού, χάριν του δρόμου, τόσα χρόνια.

Ένεκα τούτου, συνήλθε η γενική συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει  τον Καρτερό, την Ελιά, την Άνω και Κάτω Βάθεια, το Καινούριο Χωριό, τους Σταμνιούς, την Επισκοπή, τα Αϊτάνια, τα Σκόπελα, το Σγουροκεφάλι, τη Γάλιπε, τη Γαλίφα, το Σμάρι, τη Βόννη, το Θραψανό, καθώς και όλους τους συνοικισμούς και τα μετόχια. Σκοπός ήταν να παρθεί απόφαση για την διεκδίκηση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, άμεσης λύσης στο πρόβλημα του κόμβου, που λιμνάζει εδώ και χρόνια μέσα στο βάλτο της κωλυσιεργίας, της αδιαφορίας, της σκοπιμότητας. Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και η πίστη μας στους θεσμούς κινδυνεύει να κλονισθεί, όταν οι φύλακες αυτών των θεσμών δίνουν την εντύπωση ότι τους καταχρώνται.

Ως πρώτο βήμα, και προς αποφυγή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αποφασίστηκε να κληθεί η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους, σε κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή αγώνα και τους κατοίκους της περιοχής. Το θέμα της συνεδρίασης θα είναι η άμεση σύνδεση της παράπλευρης του ΒΟΑΚ οδού με την Επ. οδό Καρτερού-Επισκοπής και η παραχώρησή της στην κυκλοφορία. Η ημερομηνία της διεξαγωγής της συνέλευσης θα παρακαλούσαμε  να αποφασιστεί από κοινού από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να μας γνωστοποιηθεί εντός δεκαημέρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα οριστεί από τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Παρακαλούμε όλους τους προσκεκλημένους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις περί σκοπιμοτήτων και να εξευρεθεί λύση. Εμείς, ούτως ή άλλως, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας, και την εκμηδένιση του κινδύνου της ζωής των κατοίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση