HomeΚΡΗΤΗΈρχονται 3,5 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο – Υπεγράφη η απόφαση

Έρχονται 3,5 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο – Υπεγράφη η απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3,5 εκατομμύρια ευρώ αποδεσμεύονται πλέον, μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κι αναμένται να χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση των έργων στο αεροδρόμιο της Σητείας.

Μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας, Ι. Πλακιωτάκη, υπεγράφη χθες από

τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια η απόφαση με την οποία αποδεσμεύονται 3,478 εκατ. Ευρώ για την αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροσταθμού στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Δένδιας, μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Ι. Πλακιωτάκη, είχε εγκρίνει την εν λόγω δαπάνη και το μόνο που απέμενε ήταν η υπογραφή της σχετικής απόφασης όπερ και έγινε χθες αργά το απόγευμα.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου στις 5 Σεπτεμβρίου είχε συναντηθεί , με τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Β. Αλευρά και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΥΠΑ Δρ. Δ. Τσούκα, οι οποίοι και τον είχαν ενημερώσει αναλυτικά για την πορεία των σχετικών εργασιών.

Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής είχαν συζητηθεί και άλλα θέματα τα οποία συνδέονταν άμεσα με την καλή λειτουργία του νέου σταθμού, όπως:

– Οι δαπάνες του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου αεροσταθμού, οι οποίες θα καλυφθούν από την ΕΥΔΕ, αλλά και από πιστώσεις της ΥΠΑ.

– Η τεχνολογία του συστήματος μεταφοράς των αποσκευών, θέμα, το οποίο είχε απασχολήσει και τον Δήμο Σητείας, για το οποίο διευκρινίστηκε από πλευράς ΥΠΑ ότι το σύστημα που θα τοποθετηθεί περιλαμβάνει μεταφορικές ταινίες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες θα συνδυαστούν με διαθέσιμο εξοπλισμό της υπηρεσίας και συγκεκριμένα ειδικό ακτινοσκοπικό μηχάνημα ελέγχου αποσκευών, από ενιαία προμήθεια της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είχε ζητήσει τότε από τον Υποδιοικητή της ΥΠΑ να προωθηθεί τάχιστα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να εκδοθεί άμεσα η άδεια οικοδομής από την αρμόδια πολεοδομία.

Επίσης είχε καλέσει τον κ. Αλευρά να εξετασθεί εκ μέρους της ΥΠΑ η δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σητείας, καθώς όπως τον ενημέρωσε σημαντικές μεγάλες ξένες τουριστικές και αεροπορικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αυξήσουν την ροή τουριστών προς την περιοχή και για τον λόγο αυτό ζητούν εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση