HomeHL-GreeceΧαλκίδα: Οι επίορκοι εφοριακοί έκαναν μαθήματα εκβιασμών ο ένας στον άλλο – «Αν δεν πάθει πατατράκ αυτή, δεν μαζεύεται»

Χαλκίδα: Οι επίορκοι εφοριακοί έκαναν μαθήματα εκβιασμών ο ένας στον άλλο – «Αν δεν πάθει πατατράκ αυτή, δεν μαζεύεται»

Η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και ενός λογιστή που συνεργαζόταν με το κύκλωμα - Τα θύματα των εκβιασμών που ενέδωσαν και ο εκνευρισμός των εφοριακών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Νέες συνομιλίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος εφοριακών που δρούσε στη Χαλκίδα και εκβίαζε επιχειρηματίες έρχονται στο φως.

Μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία στην οποία συμπεριλαμβάνονται τόσο οι διάλογοι των εμπλεκομένων όσο και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα αναδεικνύεται πλήρως ο τρόπος λειτουργίας της οργάνωσης η οποία κατάφερε μέσα σε ένα τρίμηνο να αποκομίσει κοντά στις 100.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι μία συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και ενός λογιστή που συνεργαζόταν με το κύκλωμα η οποία αφορά σε εκβιαστική απαίτηση χρημάτων στην οποία δεν ενέδωσαν αρχικά οι υποψήφιοι στόχοι.

Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς; Εγώ σου είπα ποια είναι η λύση.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Τίποτα, θα φάνε πούλο για αρχή και μετά βλέπουμε τι θα μπορεί να μαζέψει η θείτσα.

Λογιστής: Ναι η θείτσα. Προσωρινό ένα εκατομμύριο βγάλε. Ξέρεις τι. Τα γαϊδούρια ρε, μου ήρθανε κάτω τους εξήγησα τη διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με τα παιδιά τη ΔΟΥ ελεγκτές τώρα δώστε παρουσία να υπάρχει μία επαφή ότι δεν είστε, ότι αδιαφορείτε δεν έχετε πάει τίποτα θα σας μπουμπουνήσουνε. Και από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.

«Πάει παίρνει ό,τι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ»

Ακόμη ένα στοιχείο που αναδεικνύεται από τους διαλόγους είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών του κυκλώματος δεν ήταν «βελούδινες» καθώς κάποιοι από αυτούς μίλαγαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και της διεκπεραιώτριας της ομάδας. Σε αυτή η προϊσταμένη εμφανίζεται δυσαρεστημένη από μία εφοριακό που αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη του κυκλώματος.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Επειδή η Λίνα.

Διεκπεραιώτρια: Χμμ

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Με έχει κάνει μεγάλη ρόμπα έξω, πάει και παίρνει.

Διεκπεραιώτρια: Όπα ρε, ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πάει παίρνει ότι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ.

Διεκπεραιώτρια: Ηηηη

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πως θα τη μαζέψω. (…) Επιχειρηματίας και μου είπε και περιπτώσεις.

Διεκπεραιώτρια: Ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει να σου πω κι ονόματα, γιατί μου είπε και ποσό και ήξερε ακριβώς το ποσό, τόσα έδωσε τόσα και λέει άλλα μου λέει, λέει για σένα, λέει «αν δεν πάω να δώσω στην έφορο δεν προχωράει τίποτα».

Διεκπεραιώτρια: Α τι λέμε τώρα ρε;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει «πρόσεξε την» μου λέει γιατί σου κάνει μεγάλη ζημιά, «βγάλτιν’ μου λέει «μπορείς;», αυτός τσαντίστηκε εν τω μεταξύ και έχει (ακατάληπτη φράση) τη δύναμη που μου λέει «αύριο άμα θες τη διώχνω», όχι του λέω κάτσε, μου λέει «δεν μπορώ να πιστέψω» μου λέει «είσαι τόσο έξυπνη και έχεις κολλήσει εκεί πέρα».

«Άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή»

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες συζητούν σχετικά με την μελλοντική αντικατάσταση της εφοριακού που «δημιουργεί προβλήματα».

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Άστα, άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή.

Διεκπεραιώτρια: Ε, όχι, πρέπει να το κάνεις. Άλλη φορά πες, δεν θα ξαναπείς σε κανέναν τίποτα. Σε κανέναν.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Όχι σε κανέναν. Αλλιώς, θα μιλάει ο Καρ. (λογιστής). Δεν ξέρω (ακατάληπτη φράση) πως θα γίνει. Και ας παίρνουμε λιγότερα.

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι, ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Αλλιώς δεν ξέρω.

Διεκπεραιώτρια: Καλύτερα να στε εξασφαλι, να ‘χεις εξασφαλίσει τη θέση σου. Ο Καρ. (λογιστής) δεν το έχει, δεν θα, δεν θα μιλήσει, δεν θα πει τίποτα. Δεν το έχει.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κοίτα, δεν θα, δεν το χει κιόλας, δεν θα ζητάει κιόλας αυτός.

Διεκπεραιώτρια: Ναι, δεν το ‘χει, δεν το χει. Άλλος, άλλος;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε ποιος άλλος;

Διεκπεραιώτρια: Κάποιος που να μπορεί.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε, ποιος άλλος; Αει σκέψου εσύ κανέναν, δεν είναι κανένας.

Διεκπεραιώτρια: Ποιος άλλος είναι εκεί μέσα που θα μπορούσε ρε στα έσοδα;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κανένας ρε συ, ποιος θα είναι; Ποιος είναι; Ο Μαχ, ο Μαν.

Διεκπεραιώτρια: Ούτε και ο Μαν. το ΄χει.

«Εγώ του κάνω μαθήματα»

Παράλληλα, και πάλι σε μεταξύ τους συνομιλία, η προϊσταμένη της ΔΟΥ εξηγεί στην διεκπεραιώτρια πως κάνει «μαθήματα» σε υπαλλήλους σχετικά με την συμπεριφορά τους ως προς τους λογιστές, προκειμένου να καλυφθεί η λειτουργία της οργάνωσης.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Χμ, όχι ρε δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα.

Διεκπεραιώτρια: Χμ

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πως να συμπεριφέρεται (γέλια).

Διεκπεραιώτρια: Όχι ρε, απλά αυτή σου λέει κάτσε.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Γιατί είναι παρορμητικός.

Διεκπεραιώτρια: Ναι βρε, είναι καλός όμως, δηλαδή δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί και μιλάει.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε καλός είναι, αλλά πάει στον έλεγχο, πάει στον έλεγχο, ξέρεις πως τι τέτοια του είχα κάνει και σε και στον Φλ. Πάει στον έλεγχο και τότε που είχε πάει, κάπου εξωτερικό τέλος πάντων και χαχαχα χουχουχου πηγαίνει εκεί πέρα στον Αν., στον Φλ. και στον Τς., ο Γ. είναι από πίσω και πάει ο Φλ. του πιάνει τα μαγουλάκια και τι ωραία μαγουλάκια και κάτι τέτοια. Ρε λέω πάτε καλά; Είστε σοβαροί και οι δυο σας; Ρε τα έχωσα και του Β., καλά εσύ σοβαρός άνθρωπος του λέω, πως ανέχεσαι αυτό; ε μου λέει δεν το κατάλαβα, στον Φλ. το ίδιο, πας καλά ρε παιδάκι μου του λέω; Είναι αυτός ο λόγος να να φανεί σε όλους ότι υπάρχει τέτοια οικειότητα με συγκεκριμένο λογιστή. Είσαι τελείως χαζός; Πω μου λέει δεν το σκέφτηκα.

Το τεφτέρι των εκβιασμών

Την ίδια ώρα εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ημερολόγιο που φέρεται να ανήκει στη βασική κατηγορουμένη και έφερε στο φως το protothema.gr.

Όπως προκύπτει από μία γρήγορη ανάγνωση, θα μπορούσε να πει κανείς πως λειτουργούσε ως «καθρέπτης» της καθημερινότητάς της καθώς σε αυτό κρατούσε σημειώσεις για μαθήματα των παιδιών, για τα βασικά της έξοδα (supermarket, κέντρα ξένων γλωσσών, καύσιμα, τσιγάρα, κα.), αλλά και για έξοδα που θα προέκυπταν από επικείμενες διακοπές.

Παράλληλα σε μία από τις σελίδες είχε γράψει τους παρακάτω στίχους του τραγουδιού Suicidal.

«You taught a lesson to me that I had to learn

And I’m so sorry ’cause you let our bridges burn

I said, «I loved you» and I wish I never did

I swear to God, I swear to God, you stupid bitch»

Το μεγαλύτερο όμως μέρος του ημερολογίου ήταν κατειλημμένοαπό ονόματα μελών της οργάνωσης, εκβιαζόμενων επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από σχετικές ημερομηνίες.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση