HomeHL-9Ελεγκτικό Συνέδριο: Έγκριση ανοιχτής χρηματοδοτικής γραμμής για τον Δήμο Ηρακλείου

Ελεγκτικό Συνέδριο: Έγκριση ανοιχτής χρηματοδοτικής γραμμής για τον Δήμο Ηρακλείου

Ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού 2024 επισφραγίζεται με την επίσημη έγκριση των διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Το Ζ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση των διαδικασιών που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024. Η εγκεκριμένη ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων αναμένεται να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον τόπο.

Μετά από προσεκτικό έλεγχο και ανάλυση όλων των σταδίων και των πράξεων που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες ήταν πλήρως νόμιμες και σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Αυτό επιβεβαιώνει την διαφάνεια και την επαγρύπνηση των αρμοδίων αρχών για την ορθή διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το σχετικό συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Αλέξη Καλοκαιρινό. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την σταδιακή εκταμίευση του δανείου και την υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων που έχουν προγραμματιστεί για τον Δήμο Ηρακλείου το τρέχον έτος. Αυτή η εξέλιξη ενισχύει τις προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση