HomeHL-9Εμάνουελ Γκριμάλντι: Τέλος του 2024 οι παραγγελίες για τα νεότευκτα πλοία των Μινωικών

Εμάνουελ Γκριμάλντι: Τέλος του 2024 οι παραγγελίες για τα νεότευκτα πλοία των Μινωικών

Τι επεσήμανε ο Ιταλός μεγαλοεφοπλιστής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σχέδια του Ομίλου Γκριμάλντι για το νέο ναυπηγικό πρόγραμμα που αφορά και την Minoan Lines ξεδίπλωσε ο Εμάνουελ Γκριμάλντι ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο επενδυτικό μας σχέδιο για το Ηράκλειο της Κρήτης. Όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για την ενίσχυση του στόλου της Mινωικές Γραμμές με δύο νεότευκτα πλοία», ανέφερε και συνέχισε:

«Τον Ιούλιο θα βγούμε προς αναζήτηση προσφορών από τα ναυπηγεία της Ασίας που είναι τα πιο ανταγωνιστικά. Το νέο ναυπηγικό πρόγραμμα θα αφορά εννέα συνολικά Ro Pax εκ των οποίων τέσσερα προορίζονται για τον Όμιλο Γκριμάλντι, τρία για την Finnlines και δύο για τις Μινωικές Γραμμές».

GREEK SHIPPING AWARDS 2023: Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι τιμήθηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς - Ελληνική Ακτοπλοϊα

Σε ερώτηση του newmoney αν ο όμιλος θα κοιτάξει και προς τα ιταλικά ναυπηγεία της Fincantieri η απάντηση του Ναπολιτάνου μεγαλοεφοπλιστή ήταν αρνητική και εξήγησε τον λόγο: «Τα ναυπηγεία Fincantieri έχουν εστιάσει στις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων. Οπότε δεν υπάρχει περιθώριο συζητήσεων για τη ναυπήγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων».

Ο Εμάνουελ Γκριμάλντι εκτιμά ότι οι υπογραφές θα μπουν στα τέλη του 2024, ενώ για το κόστος του ναυπηγικού προγράμματος αποκάλυψε στο newmoney ότι θα ανέλθει στα ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Tα πλοία θα έχουν μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και πολλά περισσότερα κρεβάτια. Επίσης θα διαθέτουν μεγαλύτερα γκαράζ 3.000 γραμμικών μέτρων έναντι 1.800 που έχουν τα σημερινά του ομίλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση