HomeHL-9Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο φρουρός των φυλακών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο φρουρός των φυλακών

Τι υποστήριξε στον ανακριτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ο φρουρός των φυλακών Αγυιάς που είχε συλληφθεί νωρίτερα γιατί είχε εντοπιστεί να περνάει κινητά τηλέφωνα στη φυλακή . Ο υπάλληλος εντοπίστηκε από συναδέλφους του, όταν τοποθέτησε τα κινητά τηλέφωνα σε συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να τα παραλάβουν κρατούμενοι. Η σύλληψή του έγινε από στελέχη της υπηρεσίας Τ.Ε.Φ.Σ.Κ. Χανίων μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Ο 27χρονος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου σε κακουργηματικό βαθμό και για απόπειρα εισαγωγής κινητού τηλεφώνου σε σωφρονιστικό κατάστημα.


«Η κακουργηματική κατηγορία επισημάναμε ότι δεν ευσταθεί. Προϋπόθεση της κακουργηματικής πράξης είναι ο κατηγορούμενος να έχει λάβει χρήματα και εδώ δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Έτσι, εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους μη εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικού ποσού 5.000. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η πράξη του προήλθε από έντονες, άμεσες πιέσεις και απειλές και βρέθηκε σε αυτή την ευάλωτη θέση που έφερε το αποτέλεσμα αυτό»,
δήλωσε ο συνήγορος του φρουρού, Γιάννης Ντερμανάκης.

«Ουδέποτε έλαβε χρηματικό αντίτιμο για την πράξη αυτή, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είναι υπερβολική και γι’ αυτό θεωρούμε ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο. Λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο σπίτι του, έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά όταν υπάρχουν ζητήματα υγείας. Το αν θα συνεχίσει τη δουλειά του είναι θέμα της υπηρεσίας του, ενώ ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή, αντιλαμβανόμενος την απαξία της πράξης του, είπε ότι ντρέπεται να αντικρίσει τους συναδέλφους του», δήλωσε ο έτερος συνήγορος, Γιώργος Φραντζεσκάκης.

Για την υπόθεση θα προσδιοριστεί αργότερα τακτική δικάσιμος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση