HomeΚΟΣΜΟΣΙαπωνία: Αναγκαστική προσγείωση Boeing λόγω προβλήματος στο φτερό

Ιαπωνία: Αναγκαστική προσγείωση Boeing λόγω προβλήματος στο φτερό

Είναι το τέταρτο περιστατικό μέσα σε διάστημα τριών ημερών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε ο πιλότος του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από ιαπωνικό αεροδρόμιο σήμερα το πρωί εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που ταλαιπωρεί την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

Η πτήση 166 με αεροσκάφος 737 της United Airlines όπου επέβαιναν 50 άνθρωποι απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία με κατεύθυνση προς το Γκουάμ. Λίγα λεπτά αργότερα, οι πιλότοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησαν άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το αεροπλάνο τροχοδρόμησε ξανά στον διάδρομο γύρω στις 11:45 π.μ. τοπική ώρα. Το πρόβλημα – όπως διαπιστώθηκε – ήταν ότι ένα πτερύγιο στο φτερό δεν λειτουργούσε σωστά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θύματα.

Ακόμα τρία περιστατικά

Χθες, συνολικά 190 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από ένα Boeing 737-800 της Corendon Airlines με έδρα την Τουρκία, του οποίου το ελαστικό έσκασε καθώς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Γκαζίπασα, κοντά στη μεσογειακή παραθαλάσσια πόλη Αλάνια.

Ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης έκλεισε προσωρινά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αυτόν.

Η Corendon στη δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε με ασφάλεια αφού έσκασε το ελαστικό. Οι ειδικοί λένε ότι τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα και συνήθως απαιτούν μόνο μικροεπισκευές, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροπλάνο ή να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό υπολειμμάτων του ελαστικού στον διάδρομο.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, αεροσκάφος της εταιρείας Boeing ενεπλάκη πάλι σε ατύχημα, αυτή τη φορά στη Σενεγάλη. Το αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα κατά την απογείωση και βγήκε εκτός διαδρόμου προτού να σταματήσει σε θάμνους.

Αλλά και την Τετάρτη, ένα Boeing 767 της FedEx πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά την αποτυχία του μπροστινού συστήματος προσγείωσης, με τη μύτη του φορτηγού αεροσκάφους να γλιστρά στον διάδρομο προσγείωσης γεμίζοντας σπίθες και καπνό τον αέρα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση