HomeHL-9Νέες απάτες στην Κρήτη: Του έταξαν χρήματα από δικαστική προσφυγή και 2.000 ευρώ… έκαναν φτερά

Νέες απάτες στην Κρήτη: Του έταξαν χρήματα από δικαστική προσφυγή και 2.000 ευρώ… έκαναν φτερά

Υποδύθηκε τον σύζυγο της λογίστριας και της έκλεψε 650 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης που σημειώνονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost δύο άτομα στο Ηράκλειο κατήγγειλαν τα τελευταία 24ωρα ότι έπεσαν θύμα απάτης με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά το ποσό των 2.650 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 66χρονος από την περιοχή του Μαλεβιζίου κατήγγειλε χθες το μεσημέρι ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα ότι δικαιούνται χρήματα από μια δικαστική προσφυγή στην οποία είχε κάνει αυτός με την σύζυγό του. Όμως θα πρέπει πρώτα να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ζευγάρι, πείστηκε να καταβάλλει το ποσό των 2000 ευρώ ωστόσο πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός άνηκε σε έναν άνδρα από την Αλβανία.

Το ζευγάρι κίνησε αμέσως τις διαδικασίες ακύρωσης της συναλλαγής ωστόσο είναι άγνωστο εάν κατάφερε να σώσει τα χρήματά του.

Υποδύθηκε τον σύζυγο της λογίστριας

Στη δεύτερη περίπτωση μια 35χρονη από περιοχή του δήμου Φαιστού κατήγγειλε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που της συστήθηκε ως σύζυγος της λογίστριάς της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους την έπεισε ότι δικαιούται ένα επίδομα και ότι θα πρέπει να του δώσει τους τραπεζικούς της κωδικούς για να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να το λάβει.

Η 35χρονη, έπεσε στην παγίδα του, και εκείνος μόλις τους έλαβε μπήκε στον λογαριασμό της και της αφαίρεσε 650 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση