HomeHL-9Το Ηράκλειο στους 10 top προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024

Το Ηράκλειο στους 10 top προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024

Τι δείχνουν τα στοιχεία αναζητήσεων στην πλατφόρμα ΚΑΥΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ηράκλειο Κρήτης είναι ανάμεσα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών στο εξωτερικό για τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, όπως προκύπτει από στοιχεία αναζητήσεων στην πλατφόρμα KAYAK.

Σύμφωνα με την έρευνα «Travel check-in: Summer 2024» που δημοσιεύει η πλατφόρμα σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια των Γερμανών για αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή την ταξιδιωτική περίοδο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2024, το Ηράκλειο βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης των προορισμών από όλο τον κόσμο που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό αναζητήσεων. Πρώτη επιλογή στις αναζητήσεις είναι η Παλμα ντα Μαγιόρκα, και ακολουθούν η Μπανγκόγκ, η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη, το Ντενπασάρ, η Αττάλεια και το Τόκυο, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν το Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας.

Ο μέσος όρος των διακοπών στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2024 παρουσιάζει μικρή αύξηση από πέρυσι, που δεν ξεπερνά το 3%, και διαμορφώνεται σε 346 ευρώ.

Παράλληλα, στην Ευρωπαϊκή κατάταξη των 10 δημοφιλέστερων προορισμών, βάσει αναζητήσεων, το Ηράκλειο βρίσκεται στην 4η θέση, στην 9η η Θεσσαλονίκη και στη 10η η Αθήνα. Οι τιμές για Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν αύξηση 7% από πέρυσι, στα 294 ευρώ, όμως για Αθήνα είναι μειωμένες κατά 3% και διαμορφώνονται στα 264 ευρώ.

Η Ρόδος αναδεικνύεται ως ο πέμπτος καλύτερος προορισμός στον κόσμο αυτό το καλοκαίρι για εξοικονόμηση κόστους διαμονής και πτήσης, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 1.310 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Νάξος αναδεικνύεται ως ο πιο ακριβός ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη, με μέση τιμή της πτήσης με επιστροφή στα 606 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη πτώση τιμών στην Ευρώπη καταγράφεται στη Ζάκυνθο και στη Ρόδο με μείωση 9% και 7% έναντι της περυσινής χρονιάς, στα 323 και 339 ευρώ αντίστοιχα.

Η Ευρώπη, όσον αφορά τις τιμές των πτήσεων, ενισχύει το ρόλο της αυτό το καλοκαίρι ως δημοφιλής προορισμός των Γερμανών, με τις τιμές να παρουσιάζουν μικρή άνοδο από πέρυσι της τάξης του 3% και να διαμορφώνονται, κατά μέσο όρο, σε 290 ευρώ.

Παράλληλα, νέοι συναρπαστικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ανατολή γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντες για καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη. Το Sibiu (Hermannstadt) στη Ρουμανία και το Βελιγράδι στη Σερβία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των 10 κορυφαίων ανερχόμενων προορισμών με τις αναζητήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 55% και 47% αντίστοιχα. Οι πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη φαίνεται να είναι προσελκύουν όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη ζέστη. Για το Narvik (37%) και το Bergen (26%) στη Νορβηγία, καθώς και το Gdansk (25%) και το Manchester (23%), βλέπουμε περισσότερες αναζητήσεις από πέρυσι. Για όσους αναζητούν ζεστό καιρό, η Φλωρεντία, η Μπολόνια, το Φουντσάλ και η Χιρόνα είναι επίσης δημοφιλείς.
tornosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση