HomeΚΡΗΤΗΠαύλος Μπαριτάκης: «Τιμούμε τη θυσία των ηρώων της πατρίδας μας»

Παύλος Μπαριτάκης: «Τιμούμε τη θυσία των ηρώων της πατρίδας μας»

"Τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, μαχόμενοι ενάντια στα εχθρικά στρατεύματα Κατοχής, μαχόμενοι ενάντια στο Ναζισμό και το Φασισμό"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με αφορμή την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του Ναζισμού και την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα, είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την Ελευθερία.

Τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, μαχόμενοι ενάντια στα εχθρικά στρατεύματα Κατοχής, μαχόμενοι ενάντια στο Ναζισμό και το Φασισμό.

Σε όλους αυτούς οφείλουμε να αποδίδουμε τη δέουσα τιμή για τις λαμπρές σελίδες που έγραψαν στη σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία. Οφείλουμε δε να θυμόμαστε τα εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν.

Όπως αυτά που έγιναν στη Βιάννο, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά τον αγώνα για την Ελευθερία, όταν 461 Εθνομάρτυρες σφαγιάσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το Σεπτέμβριο του 1943.

Εγκλήματα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ, για αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα – όντας ανυποχώρητοι – στο ζήτημα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων, τις οποίες διεκδικούμε ως τη δικαίωση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση