HomeHL-9Τουρισμός – Εστίαση: Λείπουν πάνω από 80.000 εργαζόμενοι

Τουρισμός – Εστίαση: Λείπουν πάνω από 80.000 εργαζόμενοι

Συναγερμός ενόψει της θερινής σεζόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 80.000 υπολογίζει τις συνολικά τις κενές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις ενόψει της θερινής σεζόν και των αυξημένων αφίξεων των τουριστών στη χώρα μας.

«Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα είναι μια καλή σεζόν από την άποψη αφίξεων και εσόδων. Δυστυχώς το πρόβλημα με τις κενές θέσεις εργασίας δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για μια ομαλή σεζόν ενώ τα πρώτα δείγματα εργοδοτικής παραβατικότητας έκαναν την εμφάνιση τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, οι 80.000 κενές θέσεις επιβεβαιώθηκαν από τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ), οι 53.000 αφορούν ξενοδοχεία και οι 30.000 την εστίαση.

«Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι υπηρεσίες που θα παρέχουμε φέτος θα είναι δυσανάλογες με το αντίτιμο που θα πληρώσουν οι επισκέπτες μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως φέτος η χώρα μας θα είναι πιο ακριβή κατά σχεδόν 30%. Η εντατικοποίηση της δουλειάς όσων θα εργαστούν φέτος θα χτυπήσει κόκκινο» υπογραμμίζει.

Προκειμένου να μπει φρένο στις αποχωρήσεις εργαζομένων από τον κλάδο η ΠΟΕΕΤ προτείνει

-Με την επαναφορά της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.
-Με την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετία όπως ίσχυε 10ετίες.
-Με την υπαγωγή των γυναικών εποχικά εργαζομένων στο επίδομα μητρότητας όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στην χώρα μας.
-Πιστή τήρηση των κλαδικών συμβάσεων και αναπροσαρμογή των μισθών προς τα πάνω.

enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση