HomeΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στη χώρα, μετά τον άστατο καιρό των τελευταίων ημερών, ωστόσο κάποια φαινόμενα δεν θα λείψουν, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με ασθενείς ανέμους και το απόγευμα νότιους έως 4 μποφόρ, με θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη, σύμφωνα με την μετεωρολόγο σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις, και με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται στον καιρό της επόμενης εβδομάδας, σημειώονντας ότι την Πέμπτη προβλέπεται βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο μπορεί να φέρει νέο κύμα κακοκαιρίας σε περιοχές της χώρας.

«Ιδιαίτερα βαθύ το προβλεπόμενο για την ερχόμενη Πέμπτη βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να μην είναι αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης την κακοκαιρία του δεν αποκλείεται να την κάνει σε συγκεκριμένες περιοχές (χάρτες), όχι όμως σε όλη την Ελλάδα, καθώς η ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων παραμένουν ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού το επόμενο τριήμερο», γράφει χαρακτηριστικά ο έμπειρος προγνώστης καιρού.

newsbomb.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση