HomeHL-9Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη την Κρήτη

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη την Κρήτη

Υπό βροχή το «Χριστός Ανέστη» σε αρκετές περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα συγκίνησης και προσμονής τελέστηκε σε όλη την Κρήτη η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Πιστοί βρέθηκαν στις εκκλησίες σε κάθε γωνιά του νησιού για να λάβουν το Άγιο Φως και να ανταλλάξουν ευχές με αγαπημένα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα σε αρκετές περιοχές όπως Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσαρά η Ανάσταση συνοδεύτηκε με βροχή.

ikona_viber_2024-05-04_23-02-37-973 ikona_viber_2024-05-04_23-03-29-471

Στη συνέχεια «άναψαν» οι φουνάρες για το έθιμο του καψίματος του Ιούδα που φέτος ήταν λιγότερες καθώς η Πυροσβεστική είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο για τους κανόνες που πρέπει να συνοδεύουν το έθιμο, για να είναι ασφαλές και χωρίς «παρατράγουδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναστάτωση επικράτησε στους Ιερούς Ναούς Παναγίτσας και Αγίου Δημήτριου στον Κατσαμπά καθώς κάηκαν κάδοι απορριμμάτων με την πυροσβεστική να σπεύδει προληπτικά

Το Άγιο Φως σε όλη τη χώρα

Μετά από μια σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το ‘Αγιο Φως έφτασε στις 21:00 στον πρώτο Ναό της χώρας που υποδέχεται το ‘Αγιο Φως, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πτήση της Sky Express.

her-ii her-i her-iii

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο όπου υποδέχθηκαν το Άγιο Φως με τις δέουσες τιμές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση