HomeΕΛΛΑΔΑΧίος: Στο Βροντάδο ετοιμάζονται για τον ρουκετοπόλεμο του Πάσχα

Χίος: Στο Βροντάδο ετοιμάζονται για τον ρουκετοπόλεμο του Πάσχα

Με περισσότερα μέτρα ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά τους συνεχείς ελέγχους και τις κατασχέσεις από την ΕΛΑΣ, στο Βροντάδο Χίου είναι έτοιμοι για τον ρουκετοπόλεμο του Πάσχα.

Το «Βρονταδούσικο» έθιμο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με τον δήμο ωστόσο να έχει λάβει περισσότερα μέτρα ασφαλείας, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων πέρυσι, που προσέφυγαν σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι και στη δικαιοσύνη.

Ο δήμος Ομηρούπολης έβαλε προστατευτικό δίχτυ και σκαλιωσιές όπου έκρινε πως είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν φωτιές και ζημιές, ενώ θα δοθούν και πυροσβεστήρες στους κατοίκους της περιοχής για παν ενδεχόμενο.

chios-syrmata3a

Φέτος, αντικαταστάθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, τα σύρματα με τα οποία καλύπτονται τα σπίτια και οι ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, ενώ οι δρόμοι για τους επισκέπτες θα κλείσουν στις 19:30, με την κυκλοφορία να διεξάγεται αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους.

Στόχος, εξήγησε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Μαθιούδης, είναι οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί ώστε να μπορούν να περνάνε ανεμπόδιστα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Στα χωράφια έχει ήδη κοπεί το γρασίδι, ενώ στις ενορίες θα τοποθετηθούν επιπλέον βρύσες σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρουν νερό.

Επίσης, τα συνεργεία θα πραγματοποιήσουν παύσεις ρίψεων στις 10:45 και λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ώστε οι πιστοί να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από τις εκκλησίες με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος ανακοίνωσε πως η απομάκρυνση των ρουκετόξυλων θα γίνει από το ίδιο βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με στόχο τον όσο το δυνατόν αμεσότερο καθαρισμό των ενοριών και των δρόμων, ενώ η καταγραφή τυχόν ζημιών σε σπίτια θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη Τρίτη του Πάσχα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση