HomeΚΡΗΤΗΔυναμική η απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Χθες στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους κατέκλυσαν σήμερα την Πλατεία Ελευθερίας για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, τιμώντας τη μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου:

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι απαίτησαν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Στην απεργιακή συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ενώ καταγγέλθηκε και το όργιο καταστολής της αστυνομίας στους φοιτητές των ΗΠΑ.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση πραγματοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Kim Boix, όπως επίσης διαβάστηκε και γράμμα από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα «για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα».

Για μία ακόμα χρονιά τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά» και «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική» ακούστηκαν δυνατά σε όλο το κέντρο της πόλης, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής στους νεκρούς της τάξης μας, στο Ναπολέων Σουκατζίδη που αποτελεί και ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας του σωματείου μας και φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εκτέλεση του στην Καισαριανή μαζί με τους συντρόφους του. Η πορεία πέρασε από όλα τα ιστορικά σημεία του κέντρου που αποτέλεσαν σημεία ηρωισμού στην ιστορία του εργατικού κινήματος του Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε παράλληλα κατάθεση στεφάνων από τα εργατικά σωματεία και τους φορείς.

Συνεχίζουμε! Για να γράψουμε την πιο μεγάλη ιστορία.

Την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση