HomeΕΛΛΑΔΑΝίκος Ανδρουλάκης: Στόχος μας το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνιστεί τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος μας το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνιστεί τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές

Επιδιώκουμε να παραχθεί πολιτικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Στόχος να αποδοκιμαστεί η Νέα Δημοκρατία και να επιβραβευτεί η δημοκρατική παράταξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά στη συχνότητα του ΟΡΕΝ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους πολιτικούς στόχους των ευρωεκλογών.

«Στόχος είναι να παραχθεί πολιτικό αποτέλεσμα την 9η Ιουνίου. Δηλαδή, το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι αποδοκιμασία για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και επιβράβευση για τη δημοκρατική παράταξη, ώστε να υπάρχει ισχυρός, σοβαρός αντίπαλος στην αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν νιώθει πολιτική απειλή, τόσο θα περιφρονεί τα προβλήματα του ελληνικού λαού και θα παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας μας» σημείωσε.

«Ο κόσμος τι βλέπει; Μια παρέλαση αλαζονείας από τη Νέα Δημοκρατία και, από την άλλη, μια παρέλαση reality show. Χρειάζεται σοβαρός αντίπαλος σήμερα, για να έχουμε δύο κυβερνητικές επιλογές στις επόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί η Νέα Δημοκρατία χτυπάει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ;

Όπως και όλα τα μιντιακά της πλοκάμια; Γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν αντίπαλός τους είναι η σημερινή ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη, δεν πρόκειται να απειληθεί η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για τον μεγάλο στόχο, που είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, να υπάρχει αντίπαλος που θα μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Και τώρα είναι ένα ακόμη βήμα» είπε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε στον δημόσιο διάλογο την πρότασή του για τη διεξαγωγή debate πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

«Είναι στρατηγικό λάθος να κρυφτούν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης από το debate. Ο κ. Κασσελάκης γιατί δεν ξέρει τα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης γιατί πολύ απλά δεν θέλει να φανεί στην ελληνική κοινή γνώμη ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία, στηρίζεται το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο δεν θέλει να στηρίξει τις χώρες του Νότου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε με φόντο τη νέα τροπολογία Γεωργιάδη: «Όταν εμείς μιλήσαμε για απογευματινά χειρουργεία το 2001, το ΕΣΥ είχε προσωπικό, δυνατότητες, υλικοτεχνική υποδομή και μιλούσαμε για χαμηλό αντίτιμο.

Το φέρνει η Νέα Δημοκρατία μετά από 20 χρόνια με το ΕΣΥ να είναι σε δεινή κατάσταση και χωρίς προσωπικό. Και σήμερα έρχεται τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να κάνουν τα απογευματινά χειρουργεία. Φυσικά και θα την καταψηφίσουμε, διότι επιβεβαιώνει την πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί από το παράθυρο το ΕΣΥ».

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο της διαρροής των απόρρητων προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού αλλά και την προχθεσινή διάρρηξη στο γραφείο της διεύθυνσης εκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

«Τη μια κλέβουν τα emails χιλιάδων εκλογέων παράνομα. Προσποιούνται ότι τα μάζεψε μόνη η κα. Ασημακοπούλου και πιάνονται ψευδόμενοι. Δεν περνά ένας μήνας και γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή που είναι υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές εκλογές και το υπουργείο κάνει λόγο για “φερόμενη διάρρηξη”. Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος;

Είναι αξιόπιστη κυβέρνηση αυτή; Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης προς την κα. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη που την καλύπτει. Σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης. Για εμένα υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κας. Κεραμέως, το λέω ευθέως. Δεν μπορεί εδώ και ενάμιση μήνα η Υπουργός Εσωτερικών να σιωπά, να κρύβεται. Για μένα η κα. Κεραμέως έχει χρέος να απολογηθεί και αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, να παραιτηθεί, διότι είμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές και υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας».

«Αν μείνουμε στο φόβο για τα χειρότερα, ποτέ δεν θα έχουμε ελπίδα για τα καλύτερα. Για αυτό ζητώ οι πολίτες να μας δείξουν εμπιστοσύνη. Δεν θα απογοητεύσουμε τον ελληνικό λαό, διότι με το πρόγραμμά μας θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να υπάρχουν καλύτερες ημέρες τα επόμενα χρόνια. Πώς λέμε ότι πάει καλά η οικονομία, όταν ο ελληνικός λαός είναι σε αγοραστική δύναμη προτελευταίος ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ; Φτωχοποιείται ο ελληνικός λαός.

Πώς λέμε ότι πάει καλά η οικονομία, όταν ο ελληνικός λαός είναι δεύτερος σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη, με μόνο τη Βουλγαρία να μας ξεπερνά; Ο πληθωρισμός είναι πια πολιτικό εργαλείο για τη Νέα Δημοκρατία. Κερδίζουν οι μεγάλες πολυεθνικές, κερδίζουν από τα ολιγοπώλια, κερδίζει πολλαπλάσια η κυβέρνηση από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Παίρνει δισεκατομμύρια και τα κάνει pass και άλλες πελατειακές πολιτικές» σχολίασε για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Ως προς την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Εμείς θα περιμένουμε τη δικογραφία από τη Λάρισα. Όπως με το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που μιλούσε για απιστία και παράβαση καθήκοντος για τον κ. Καραμανλή, καταθέσαμε πρόταση προανακριτικής επιτροπής, έτσι και τώρα θα περιμένουμε τη δικογραφία και, βάσει αυτής, θα δούμε τα στοιχεία και θα καταθέσουμε πρόταση. Γιατί, εάν γίνει τώρα προανακριτική και απορριφθεί, δίνουμε ένα όπλο στη Νέα Δημοκρατία και στα πρόσωπα που εμπλέκονται. Δεν θέλουμε να δώσουμε κανένα νομικό εργαλείο στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία των Τεμπών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση