HomeHL-GuideΣτις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Την αποκάλυψη για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 13 Μαϊου θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα.

Την αποκάλυψη για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα γίνει στις 13 Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την αντίδραση των γειτόνων αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα, τονίζοντας: «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι του προκαλεί εντύπωση αυτή «η παντελώς αδικαιολόγητη» αντίδραση της Τουρκίας για μία πρωτοβουλία, η οποία έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

«Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών θέσεων, όχι στο συμπέρασμα, ότι έχουν αλλάξει αυτόματα οι θέσεις της Τουρκίας σε θέματα στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

newsbomb.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση