HomeΚΟΣΜΟΣΗ τηλεόραση του Ιράν έπαιξε πλάνα από φωτιά στη Χιλή ως «πύρινη καταστροφή στο Ισραήλ»

Η τηλεόραση του Ιράν έπαιξε πλάνα από φωτιά στη Χιλή ως «πύρινη καταστροφή στο Ισραήλ»

Το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα με πάνω από 330 επιθετικά drone και πυραύλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα βίντεο που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, το οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει πύρινες καταστροφές στο Ισραήλ λόγω μιας μαζικής επίθεσης με πυραύλους και drone, είναι πλάνα μηνών από μια πυρκαγιά στη Χιλή, διευκρίνισε την Κυριακή ένας ρεπόρτερ για διερευνητικό τμήμα του BBC.

Ο Shayan Sardarizadeh δημοσίευσε στιγμιότυπα από το βίντεο που μεταδόθηκε από το Ιράν μαζί με στιγμιότυπα από το ίδιο βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος.

Το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα με πάνω από 330 επιθετικά drone και πυραύλους από το έδαφός του προς το εβραϊκό κράτος, στην πρώτη άμεση επίθεση στο Ισραήλ από την Ισλαμική Δημοκρατία, πυροδοτώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα.

Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν είχαν φτάσει σε νέο υψηλό τις τελευταίες ημέρες καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία δεσμεύτηκε να εκδικηθεί επτά μέλη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένου ων δύο στρατηγών, που σκοτώθηκαν σε φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κοντά στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό την 1η Απριλίου .

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν την Κυριακή ότι το 96% των εισερχόμενων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στη χώρα. Αρκετοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μέσα σε αεροπορική βάση, προκαλώντας μικρές ζημιές. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιορδανία συμμετείχαν στις προσπάθειες αναχαίτισης των εισερχόμενων drone.

lifo.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση