HomeHL-TOPΦαράγγι της Σαμαριάς: Η φωτιά συνεχίζει να καίει

Φαράγγι της Σαμαριάς: Η φωτιά συνεχίζει να καίει

Επιχειρεί ελικόπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καίει ακόμη η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στο φαράγγι της Σαμαριάς, κλείνοντας σχεδόν ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα χθες ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 15:30, στον Γκίγκιλο, κοντά στο Ξυλόσκαλο, την είσοδο του Εθνικού Δρυμού. Στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες.

Καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει το Φαράγγι της Σαμαριάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο.

Στο σημείο 14 οχήματα συνοδευόμενα από 40 εκπαιδευμένους πυροσβέστες και δύο ομάδες δασοκομμάντος, εργάζονται ασταμάτητα για να κατασβήσουν τις φλόγες που απειλούν να κατακτήσουν ακόμη μεγαλύτερες περιοχές.

Με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της ακραίας δυσβατότητας του εδάφους, οι πυροσβεστικές ομάδες αντιμετωπίζουν μια ανείπωτη πρόκληση.

Οι δασοκομμάντος, ειδικευμένοι στις επιχειρήσεις σε δύσκολα περιβάλλοντα, χρησιμοποιούν την τεχνική της αναρρίχησης για να πλησιάσουν τις φλόγες. Αυτή η μέθοδος, παρά τον κίνδυνο και την κοπιαστική φύση της, αποτελεί τον κύριο τρόπο προσέγγισης της φωτιάς σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Πέραν των δασοκομμάντος, μια ομάδα της Εθνικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) έχει ενταχθεί στις επιχειρήσεις.

Με εξειδικευμένα μέσα και εκπαιδευμένο προσωπικό, η ομάδα της ΕΜΑΚ προσφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στην καταπολέμηση των φωτιών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την εξουδετέρωσή τους.

 

 

Με πληροφορίες από το zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση